Sarıgöl’de tarımsal kalkınma kooperatiflerinde kadın ortak sayısının artırılması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, kadınların üretimde daha aktif rol almasının kırsal kalkınmaya sağlayacağı katkılar ön plana çıktı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde tarımsal üretimin güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi adına önemli bir adım atıldı. Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin işleyişi ve kadınların bu yapılar içerisindeki rolü ele alındı. Günyaka Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşmada, kadınların kooperatiflere katılımının artırılmasının hem aile ekonomisine hem de bölge üretimine sağlayacağı faydalar detaylarıyla anlatıldı.

Kooperatiflerin Kırsal Kalkınmadaki Rolü Anlatıldı

Toplantının ilk bölümünde tarımsal kalkınma kooperatiflerinin yapısı, amaçları ve üreticilere sunduğu avantajlar ele alındı. Teknik personel tarafından yapılan bilgilendirmede, kooperatiflerin üreticilerin birlikte hareket etmesini sağlayarak pazarlama gücünü artırdığı ve sürdürülebilir üretime katkı sunduğu vurgulandı.

Kadınların Üretime Katılımı Öne Çıktı

Toplantıda özellikle kadınların kooperatiflerde daha fazla yer almasının önemi üzerinde duruldu. Kadın ortak sayısının artmasının, hem hane gelirini güçlendireceği hem de bölgesel kalkınmayı hızlandıracağı ifade edildi. Kadın emeğinin tarımsal üretimde görünür hale gelmesinin, kooperatiflerin niteliğini de yükselteceği belirtildi.

Devlet Destekleri ve Pazarlama Avantajları Anlatıldı

Teknik ekip tarafından yapılan sunumlarda, kooperatif üyeliğinin üretim planlaması, pazarlama olanakları ve devlet desteklerine erişim konusunda sağladığı kolaylıklar katılımcılara aktarıldı. Kadın üreticilerin merak ettiği sorular tek tek yanıtlanırken, kooperatif çatısı altında hareket etmenin sunduğu fırsatlar örneklerle anlatıldı.

Hedef Kadın Ortak Sayısının Artırılması

Toplantının sonunda, tarımsal kalkınma kooperatiflerinde kadın ortak sayısının artırılmasının öncelikli hedef olduğu vurgulandı. Yetkililer, bu tür bilgilendirme çalışmalarının ilçenin farklı mahallelerinde de sürdürüleceğini belirterek, kadın üreticileri kooperatiflere katılmaya davet etti.

Kaynak: İHA