Türkiye, 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Siyaset arenasında hararetli günler yaşanırken, parti liderleri de seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Pusulada yer alacak 4 isim şimdiden netlik kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı aylar öncesinden ilan edilirken, büyük krizler sonrası CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da adaylığı resmen ilan edilmişti. Ardından 100 bin imza toplama sürecinde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 4'üncü günde 100 bin imzaya ulaşan ilk isim oldu. Ardından Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan da 100 bin imzayı toplayarak cumhurbaşkanı aday listesine girdi.

CHP'nin bir önceki seçimdeki adayı Muharrem İnce’nin yeniden aday olması, muhalefet cephesinde oyların bölüneceği yönünde yorumlanıyor.

HEDEF OLDU

Tüm tepkilere rağmen adaylığından geri adım atmamakta kararlı olan İnce, şimdilerde de ünlü isimlerin tarafından hedef alınıyor. Sık sık 'sosyal medya fenomeni', 'proje', 'sanatçı' tarzı benzetmelere maruz kalan Muharrem İnce'ye bir tepki de daha önceden destek aldığı şarkıcı Gökhan Özoğuz'dan geldi. 24 Haziran 2018 seçimlerinde, "Bir kar yağar ince ince marşı" tweetiyle oyunu Muharrem İnce'ye vereceğini belli eden Athena grubu solisti, bu kez sert ifadelerle eleştiride bulundu.

"ATATÜRK'ÜN HİÇBİR ÇOCUĞU SİZE ASLA OY VERMEYECEKTİR"

Sosyal medya hesabından, İnce'nin videosunu paylaşarak yorum yapan Özoğuz, şu ifadelere yer verdi:

Sayın Muharrem İnce, siz ve geçici partiniz bir projesiniz ve hepimiz bunu gün gibi biliyoruz. Toplanılan imzaları hangi cenahtan hangi sepele nasıl topladığınız da aşikar. Şunu bilin bu ülkede Atatürk'ün hiçbir çocuğu size asla oy vermeyecektir! Sözde sanatçı.

BİR TEPKİ DE ŞAHAN GÖKBAKAR'DAN

Öte yandan aynı videoya oyuncu Şahan Gökbakar da yorum yaptı.

İnce'yi eleştiren isimlerden biri olan Gökbakar da şu ifadeleri kullandı:

Woooowww mükemmel bir konuşma! Metin yazarınız aynı olabilir mi? Bu laflar çok tanıdık. Beyaz elbiseli hanımefendinin mimikleri konuşmanın özeti... Not: yarın açıklama gelir, "konuşmaya ağız bükmedi, parti lahmacunumuzdan yediği için takılan maydanozu çıkartıyordu."

“ALLAH BELASINI VERSİN”

Oyuncu Gonca Vuslateri, sosyal medya hesabı üzerinden Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi hedef aldı. 2018 yılında İnce’yi desteklediğini belirten Vuslateri, “Muharrem İnce’ye pozitif baktığım günlerimin Allah tertemiz belasını versin.” ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

Söz konusu paylaşım, kısa sürede büyük bir etkileşim aldı.

Öte yandan İnce’ye daha önce destek veren isimlerden Fazıl Say da sosyal medya hesaplarından Muharrem İnce’yi hedef aldı.

HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz