Ahmet ÜNSAL/Manisa

Şifalı kaplıcaların en eskileri arasında yer alan ve bugüne kadar milyonlarca kişiye şifa olan Manisa Salihli Kurşunlu Kaplıcaları görüldüğü gibi sadece kaplıcanın dışında yeşil vadinin içerisindeki konumu ile cennetten bir köşe.

İzmir ve Manisa’yı kucaklayan Bozdağ kış süresince eteklerinde bulundurduğu yoğun kar yağışı ile kış aylarında kayak yapılmasının önünü açarken diğer bir yandan ise baharın güneşli yüzünü gösterme başlamasıyla birlikte eriyen karla gürül gürül akan onlarca şelaleler Salihli Kurşunlu kaplıcaların tam da ortasında görülmeye ve yaşanası ortam yaratıyor.

Kurşunlu Kaplıcaları  doğa harikası görünümü ile insanları büyülüyor. Doğal güzelliklerin kuşattığı bu büyülü vadide ben de kalmak istiyorum diyenlerin, bir telefon uzaklığındaki kaplıcalardan önceden yer ayırtmasına neden oluyor. Kaplıcalara bir giden dönüşte gelecek yıl ve sonrasındaki süreçlerdeki yerlerini ayırtmasının yolunu şart kılıyor.

86 apart ve 270 yatak kapasiteli bir tesis olan Kurşunlu Kaplıcaları'nda boş oda bulmak çok kolay değil.

Kurşunlu Vadisi'nin büyüsüne kapılanlar, kolay kolay bu büyüden kurtulamıyor ve kaplıcaların müdavimleri arasına giriyorlar. Kurşunlu Kaplıcaları şehir yaşamının gürültüsünden uzakta ve doğal güzellikleri yaşamak isteyenler için ideal bir yer. Doğa bütün görkemiyle kucaklıyor. Kurşunlu Vadisi her mevsim ayrı bir güzelliğe hakim.

Kışın üzerine yağan karlar birlikte adeta bir gelini andırırken, baharın gelmesiyle ile birlikte yeşil günlere uyanıyor.

Kurşunlu Vadisi, gün içinde mavi, sarı ve kızıl renkleriyle gökkuşağını andırıyor. Şelaleden akan suyun çıkardığı seslerin mistik bir havaya büründüğü Kurşunlu Kaplıcaları, şifa veren termal suyu, kuşların cıvıltıları ve büyülü atmosferiyle doğal bir tedavinin yolunu açıyor.

KAPLICA SUYUN KERAMETİ NEDİR?

Toplam 2172 mg/lt mineralizasyonu olan, bikarbonatlı, flörürlü niteliktedir . Şifalı sular, sıcaklığı 43 ila 91 derece arasında değişen kaynaklardan sağlanıyor. Kaplıca suyunun romatizmaya, cilt ve kadın hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarına,sinirsel rahatsızlıkları ve kireçlenmelerin tamamlayıcı tedavisine olumlu etkileri görüldüğü belirtiliyor.

KAPLICA NEREYE HANGİ UZAKLIKTA

Manisa-Ankara yolu üzerindeki Salihli’ye 5 kilometre uzaklıkta olan Kurşunlu Kaplıcaları Manisa merkeze 71 kilometre, İzmir’e ise 95 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Salihli Belediyesi tarafından hizmete sokulan Kurşunlu Kaplıcaları Bozdağ’a 18 Kilometre, Gölcük’e ise 29 kilometre ve Ödemiş Birgi dedeye ise 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kaplıcalarda Bahçıvandan Servis  elemanına, resepsiyonistten sağlık memuruna, fizyoterapistten güvenlik görevlisine kadar 47 personel ile konaklayan misafirlere üst düzeyde bir hizmet vermek için adeta yarış halindeler.

Editör: Nuray Bozkurt