Kulishaber Özel

İlk olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un açıkladığı, ardından Avrupa ülkelerinde ve son olarak Türkiye’de görülen koronavirüsün mutasyon geçirmiş haline ilişkin bir karantina haberi de Manisa’dan geldi. Kentte mutasyonlu virüs vakası şüphesi ile karantinaya alınan hastalar olduğu ve mutant çalışmalarına başlandığı açıklandı.

MANİSA’DA MUTASYONLU VİRÜS KARANTİNASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 29 Ocak tarihinde, Türkiye’de 17 ilde mutasyon geçirmiş koronavirüs vakasının tespit edildiği açıklamıştı. Manisa’da da mutasyonlu virüs şüphesi nedeniyle karantinaya alınan hastaların olduğu bilgisi edinilirken, korkulan açıklamayı Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran yaptı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde mutant virüs üzerine çalışmaların başladığını duyuran Şahut Duran, “Hastalık yayma hızı fazla olan koranavirüslü hastaların tespitinin yapılmasının ardından, mutant virüs şüphesi ile bu hastalar karantinaya alındı. Vakaların mutant olup olmadığı ile ilgili kesin sonucu Ankara’da yapılan testler belirliyor. Biz de bu şüpheli vakalardan aldığımız örnekleri Ankara’ya gönderdik ve sonucunu bekliyoruz. Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde ilgili tüm sağlıkçılar mutant virüse yoğunlaşmış durumda ve çalışmalarını buna göre sürdürüyor. Manisa’da yayılma hızı yüksek olan mutasyon geçirmiş koronavirüs vakası olup olmadığını, şüpheli vakalardan alınan test kitlerinden elde edilecek sonuca göre kesin olarak söyleyebileceğiz. Şu an için yapacağımız tek şey tedbiri elden bırakmamak ve bekleyip sonucu görmek” dedi.

ŞAHUT DURAN: “TEDBİRLERİ 2 KAT ARTIRMALIYIZ!”

Manisa’da sağlıkçıları acil durum planına geçiren mutant virüs şüphesi, panik yaratırken, Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, vatandaşların koronavirüs tedbirlerine bu dönemde çok daha fazla uyması gerektiğini bir kez daha hatırlattı ve “Bu mutasyonun haritası üzerinde çalışılmaya devam ediliyor ancak şu anda bulaş hızının arttırdığını biliyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın en az 1,5 metre olmak üzere sosyal mesafe kuralına uyması, kalabalık ortamlarda bulunmaması, maske ve hijyen kurallarına riayet etmesi çok önemli. Bu noktada tedbirleri 2 kat artırmalı ve maske-sosyal mesafe ile el hijyenine dikkat etmeliyiz” ifadelerini kullanıyor.

Editör: TE Bilişim