Uçak, Rusya'yla ilişkilerin bozulmasının bu ülkeye büyük miktarda ihracat yapan Türk tarım sektörüne büyük darbe vuracağını belirterek “Bölgemizde yetişen başta üzüm ve kiraz olmak üzere birçok tarım ürününün en büyük müşterilerinden biri Rusya. Bu sözlerle Millet İttifakı adayı Türkiye’nin ihraç ettiği ürünleri baltalıyor.” dedi.

Rusya'yla zaman zaman yaşanan diplomatik krizlerden olumsuz etkilenen Türk çiftçisi, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda yeni ve büyük bir sorunla karşı karşıya kalacak. Kılıçdaroğlu, bir süredir yaptığı açıklamalarda Rusya'yı hedef gösteriyor ve seçilmesi durumunda iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulacağının işaretlerini veriyor.

KILIÇDAROĞLU SEÇİLİRSE İLİŞKİLER BOZULUR

MHP Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Ali Uçak, bu yaşananların, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Rusya ile ilişkilerin bozulacağı anlamına geldiğini söyledi. Türkiye'nin en büyük meyve-sebze ithalatçısı ülkelerinden biri olan Rusya'yla ilişkilerin bozulmasının Türkiye'nin tarımına ve dış ticaretine darbe vuracağını anlatan Uçak,"Kılıçdaroğlu’nun bu söylemleri çok yönlü olarak bize zarar verebilir. Rusya ile ilişkilerin bozulması,  turizm sektörünü de etkileyecektir.  Ayrıca dünya gıda arzı açısından büyük önem taşıyan Tahıl Anlaşması var. Türkiye’nin girişimleri sonucu açılan tahıl koridoru ile gıda fiyatlarında istikrar sağlanmış, ihtiyaç sahibi ülkelere de destek olunmuştu. Tahıl Girişimi'nin etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi çok önemli ve bu anlaşmaya zarar verilebilir. Milletimiz bilmelidir ki; Millet İttifakı’nın adayı bu ülke ile Türkiye’nin ilişkilerini bozmaya yönelik adımlar atıyor" dedi.

TARIM ÜRÜNLERİNİN EN BÜYÜK MÜŞTERİSİ

Kılıçdaroğlu'nun, Rusya’nın Türkiye tarımında ve bölgedeki öneminin farkında olmadığını ifade eden Uçak, "Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin tarımda yüzde 80’inini Rusya’ya ihraç ettiği ürünlerini baltalıyor. Bölgemizde yetişen başta üzüm ve kiraz olmak üzere bir çok tarım ürününün en büyük müşterilerinden biri Rusya. Bu pazarda geçtiğimiz yıllarda yaşanan sorunlar nedeniyle ihracat durma noktasına gelmişti. Ayrıca bu ülke ile olan doğalgaz anlaşmamızı hiçe sayarak Rusya’yı siyaseten karşımıza alması büyük bir hatadır" diye konuştu. Haber merkezi

Editör: Zerrin Ağar