Ramazan ayının gelişiyle birlikte gıda ve erzak kolilerinin fiyatları yeniden gündeme geldi. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, hayat pahalılığının vatandaşın belini büktüğünü söyledi.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “12 ayın sultanı Ramazan ayını bu yıl büyük bir ekonomik buhranla karşılıyoruz. En ufak ve temel Ramazan ayı gıda ve erzak kolileri 250 TL’den başlıyor. Rakamlar bin 500 TL’ye kadar uzanıyor. Ramazan pidesinin 10 TL’den satışa sunulacağı tahmin ediliyor. İktidarın ‘eski Türkiye’ diyerek aşağılamaya çalıştığı yıllarda iftarlara aile üyeleri ve komşular davet edilir, sofralar hazırlanırdı. Yeni Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin, yeterli besini alabilecek bütçesi yok” dedi.

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinden beri Türkiye her alanda geri gitti. Artık herkesin güldüğü, yemeğini paylaştığı iftar sofraları kurulamıyor, Ramazan pidesi kuyrukları oluşmuyor. Sizlere söz veriyoruz, güzel günlere kavuşmamız çok yakın. 14 Mayıs gecesi bu 20 yıllık kötü rüyadan uyanacağız. İyilerin iktidarında yine kalabalık sofralarda hep birlikte olacağız” Haber Merkezi 

Editör: Onur Yılmaz