Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde gerçekleştirdiği prestij cadde düzenleme çalışmalarıyla Manisa’daki değişimi sürdürüyor. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü de prestij cadde düzenlemeleri öncesi vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu temin etmek için yürüttüğü altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir de, il genelinde devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 “ALTYAPIDA İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR”

Vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli altyapı sunmak adına yatırımların sürdüğünü ifade eden Daire Başkanı Emir, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından prestij cadde yapılacak bölgelerde ilk olarak altyapı sorununu çözüyoruz. Buraların adeta röntgenini çekmek suretiyle, mevcut hatların kaç yıllık olduğu araştırılıyor. ÇÖZMER kayıtlarındaki arıza sayıları incelenerek bölgedeki talepler analiz ediliyor. İncelemelerin ardından çalışmalar başlatılıyor. Özellikle üstyapının sağlam kalabilmesi adına altyapının sağlam olmasına dikkat ediliyor. Bu noktalardan hareketle şu ana kadar Şehzadeler merkez, Akhisar, Gördes’te çalışmalar gerçekleştirdik. Saruhanlı ilçe merkezinde yürüttüğümüz çalışmalar var. Şehzadeler ilçemize bağlı Avni Gemicioğlu caddesindeki çalışmalarımızın ilk etabı tamamlandı. Erler ve Alçıtepe Caddelerinde ise prestij cadde düzenlemesi öncesi altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşı Bulvarı, Atatürk Bulvarı, PTT ve çevresi ile Avni Gemicioğlu’nun ikinci etabı için de ihale gerçekleştirdik, yer teslimini yaptık. Bu bölgelerde de altyapı çalışmalarımız sürecek” dedi.

 “Mahallelerde alt ve üstyapı dönüşümleri sürüyor”

‘101 ve 154 Mahalle Projeleri’ kapsamında mahallelerde alt ve üstyapı dönüşümlerinin sürdüğünü belirten Daire Başkanı Emir, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 1088 mahalleye hizmet götürmekle sorumluyuz. Bunların 780 tanesi kırsal mahalle olarak adlandırılıyor. 101, 154 ve münferit projelerimiz kapsamında 240 tane mahallemizin altyapısını tamamladık. 14 mahallemizde ise çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede onlar da tamamlanacak. Kalan 11 mahallemizin müjdesini ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün vermişti. 11 mahallemiz için ihalemizi gerçekleştirdik, önümüzdeki ay sözleşmeye bağlayarak buralarda da çalışmaları başlatacağız. Öte yandan 2014’ten bu yana il genelinde yaptığımız çalışmalar kapsamında yaklaşık 5 bin kilometrelik hat döşemesi gerçekleştirdik. Nitelendirmek istersek Manisa’dan Nepal’a kadar uzanan bir hattan bahsediyoruz. Bu yatırımlar çok büyük maliyet ve bütçeler gerektiriyor. Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’ün, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için verdiği talimatlarla yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz ” diye konuştu.

 “SUYA YAPILAN YATIRIM LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇTIR”

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan diğer altyapı yatırımlarından da söz eden Emir, “Manisa merkezin içme suyu kapasitesini artırmak için Gürle Doğal Kaynak Suyundan gelen 17 kilometrelik hat modernize edildi. 39 Milyon TL’lik yatırımla döşenen çelik borularla uzun yıllar kullanılacak bir sisteme imza atıldı. Nurlupınar Mahallemizde de 1800 metrelik çelik boru isale hattı imalatı gerçekleştirdik. Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisinden, Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisine gidecek 1,5 kilometrelik terfi hattını çelik borularla yenilerken, mevcut hatta meydana gelebilecek kayıp ve kaçaklara son vermek adına başladığımız 800 metrelik kollektör hattının inşasını da tamamladık. İller Bankası’yla yürüttüğümüz çalışma kapsamında Demirci ilçe merkezinde altyapı çalışması gerçekleştiriyoruz. Burada 4 adet içme suyu deposu inşa edeceğiz, 1 adet atıksu arıtma tesisi inşamız ise devam ediyor. Toplamda 165 kilometrelik hat döşeyeceğiz. Selendi’de ise altyapı ve atıksu arıtma tesisini barındıran çalışmalarımız devam ediyor. Kula ilçe merkezimizde de 20 kilometrelik içme suyu terfi hattı ve 5 bin metreküplük içme suyu deposunun inşa çalışmaları devam ediyor. Tüm bu yatırımları göz önüne aldığımızda suya yapılan yatırımların bir lüks değil ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi.

1364 ADET İÇME SUYU DEPOSU TADİLATI, 115 ADET İÇME SUYU DEPOSU İNŞASI TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün MASKİ Genel Müdürlüğü kurulduğunda verdiği ilk talimatlardan bir tanesinin de içme suyu depolarının yenilenmesi olduğuna dikkat çeken Daire Başkanı Emir, “Sayın Başkanımızın talimatı doğrultusunda İçme Suyu Daire Başkanlığı ile Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı olarak bu güne kadar 1364 adet deponun tadilatı gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra 115 adet içme suyu deposu inşa ederek çok önemli bir ihtiyacı gidermiş olduk. Çalışmalarımız gelen talepler doğrultusunda halen devam etmektedir” dedi.

 HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz