Müdür Aktaş esnaf ve mahalle sakinlerini yalnız bırakmıyor Müdür Aktaş esnaf ve mahalle sakinlerini yalnız bırakmıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Yunusemre ilçe merkezindeki Şehit Hasan Kuzu Caddesinde hayata geçireceği prestij cadde projesi öncesinde MASKİ Genel Müdürlüğü yaklaşık 4 milyon TL bedelli altyapı çalışmasına başladı. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay da caddede devam eden yağmur suyu hattı imalat işlerini inceledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesinde yer alan, ulaşım açısından da önemli bir konumda bulunan ve birçok mahalleyi birbirine bağlayan Şehit Hasan Kuzu Caddesinde prestij cadde projesini hayata geçirecek. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ise prestij cadde projesi öncesinde caddede yaklaşık 4 milyon TL bedele sahip 1 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına başladı. Ayrıca, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından bölgedeki içme suyu branşmanları da değişecek. İmalat işlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Salihli Beton Parke, Bordür ve Büz Fabrikası’nda üretilen baca ve beton borular kullanılıyor. Hat döşeme çalışmaları esnasında bölgede trafik akışı yoğun olduğu için gerekli güvenlik önlemleri alınıyor. MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay da yağmur suyu hattı imalat işlerini yerinde inceledi. Genel Müdür Aslay’a, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Cem Çöllü, şube müdürleri, Atatürk Mahalle Muhtarı Bedir Kılıç ve yetkili personel de eşlik etti.

MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün liderliğinde alt ve üstyapı dönüşümlerine idare olarak yeni yatırımlarla devam ediyoruz. Yunusemre ilçesinin trafik akışının en yoğun olduğu bölgelerinden biri olan ve birçok mahalleyi birbirine bağlayan Şehit Hasan Kuzu Caddesinde öncelikle MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, yaklaşık 4 Milyon TL bedelli 1 kilometrelik yağmur suyu hattı çalışmasına başladık. Geçtiğimiz günlerde başladığımız çalışma kapsamında sürdürdüğümüz hat imalatlarımız herhangi bir sorun yaşanmadan devam ediyor. Hat döşeme çalışmalarında Manisa Büyükşehir Belediyemizin Salihli’de ürettiği beton boru ve bacaları kullanıyoruz. İçme Suyu Dairesi Başkanlığımız, bölgedeki içme suyu branşmanlarını da yenileyecek. Ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi bu bölgede prestij cadde projesini hayata geçirecek. Hem çalışma esnasında hem de çalışmalar akşam saatlerinde bittiğinde vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına gerekli tüm güvenlik önlemlerini de alıyoruz. Şehit Hasan Kuzu Caddesi, sağlıklı altyapısı ile modern görünümlü bir cadde olacak. Manisa’mıza hayırlı olsun” dedi. 

Atatürk Mahalle Muhtarı Bedir Kılıç, “Atatürk mahallemiz, 22 mahallenin ve yüzlerce sokağın birleşim noktası durumundadır. Bu nedenle yağışlı havalarda yağmur suları nedeniyle mahallemizde taşkınlar meydana geliyordu. MASKİ Genel Müdürlüğü bu sorunun çözümü adına bölgede yağmur suyu hat imalatlarına başladı. 2 ayrı noktada çalışma yapılıyor. Şehit Hasan Kuzu Caddemizin prestij cadde projesine dönüştürüleceği müjdesini de aldık. Altyapıdan sonra kaldırımları, asfaltları ve aydınlatmaları ile burası modern bir yaşam alanına dönüşecek. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar