Bu hafta, altın ve Bitcoin fiyatlarındaki rekor artışlar dikkat çekti. Ons altın fiyatlarındaki haftalık artış yüzde 4,65'e ulaşırken, gram altın yüzde 7,8 değer kazandı. Bitcoin ise haftalık bazda yaklaşık yüzde 10'luk bir artış kaydetti.

Altının ons fiyatı, önceki gün 2.195 doları gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin ise aynı dönemde 63.000 dolar seviyelerinden başlayarak 69.904 dolara kadar yükselerek rekor kırdı.

Piyasadaki bu artışların sebepleri arasında, Bitcoin'de gözlenen oynaklık ve borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin yanı sıra teknoloji sektöründeki finansal yükseliş dikkat çekiyor. Altındaki yükseliş ise ABD ekonomisinin zayıflaması ve Fed'in faiz indirimi beklentilerine dayanıyor.

Ayrıca, merkez bankalarının altın alımlarındaki artış, altın fiyatlarının ivme kazanmasına önemli katkı sağlıyor. Kitco News tarafından yapılan bir ankete göre, yatırımcılar altının önümüzdeki yedi gün içinde ya yükseleceği ya da sabit kalacağı yönünde bir fikir birliği içindeler.

Altın ve Bitcoin piyasalardaki bu etkileyici performanslarıyla yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi