ABD’yi sarsan cinsel taciz ve pedofili skandalının baş aktörü olan ABD’li yapımcı Jeffrey Epstein, tutuklu olduğu cezaevinde intihar ederek ölmüştü. Ölümü sonrası kamuoyuna açıklanmasına karar verilen Epstein'in davasında gün yüzüne çıkan yeni belgeler ve kayıtlar, dünya kamuoyuna büyük yankı uyandırdı. Son olarak Epstein’ın, küçük yaşlarda çocukları kaçırıp sahibi olduğu adaya getirerek dünyaca ünlü bazı isimlere pazarladığı iddia ediliyordu.

MGK yarın Beştepe’de toplanıyor! MGK yarın Beştepe’de toplanıyor!

ABD'li yapımcı Jeffrey Epstein'ın skandalında adı geçen çocuğun Türk olduğu ve "Özür dilerim Arthur" dediği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Ancak, İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin detaylı incelemesi sonucunda ortaya çıkan gerçek, çocuğun Türk olmadığı ve Brezilya'da yaşadığıydı. DMM açıklamasında, iddiaya konu görüntülerin Ocak 2021'de Brezilya basınında yer aldığı ve çocuğun Türkçe değil, Portekizce konuştuğu belirtildi. Haberde, Mato Grosso do Sul eyaletinde bir babanın çocuğuna işkence uyguladığı ve tutuklanmasının talep edildiği bilgisi de yer aldı.

Konuyla ilgili DMM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "İşkence gören Türk çocuk, 'özür dilerim Arthur' diyor" iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, Ocak 2021'de Brezilya basınında yer aldığı tespit edilmiştir. Brezilya basınına yansıyan görüntüler incelendiğinde çocuğun Türkçe değil, Portekizce konuştuğu belirlenmiştir. Haberlerde, Mato Grosso do Sul eyaletinde bir babanın çocuğuna işkence uyguladığı ve tutuklanmasının talep edildiği belirtilmektedir. 

Kaynak: Haber Merkezi