Bu yeni yasaya göre, işçiler artık mesai saatleri dışında patronlarının mesajlarını veya telefonlarını yanıtlamamaya ve görmezden gelmeye hakkı olacaklar. Bu adımın, günümüzde sürekli olarak ulaşılabilir olmanın getirdiği zorluklara çözüm olarak geliştirildiği belirtiliyor.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çalışanların maaş almadıkları saatlerde sürekli olarak ulaşılabilir olmalarının ve buna bağlı olarak cezalandırılmalarının adil olmadığını vurguladı.

Çalışma Bakanı Tony Burke ise, çalışanların mesai saatleri dışında iletişimlerini kesmeleri nedeniyle cezalandırılmalarının kesinlikle yasaklanacağını ifade etti. Ancak, yasa tasarısına karşı çıkanlar bu uygulamanın zorlayıcı olabileceğini savunuyorlar.

Avustralya'nın bu adımı, Fransa, İtalya, İrlanda ve İspanya gibi diğer ülkelerde de benzer yasal düzenlemelerin yapıldığı bir döneme denk geliyor. İngiltere'deki İşçi Partisi'nin de benzer bir plan üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Bu gelişme, çalışanların iş saatleri dışında da kendilerine zaman ayırma ve iş-yaşam dengesini koruma konusunda daha fazla hakka sahip olmalarını sağlayacak gibi görünüyor.

Bir ülke şokta! Fare kalıntıları saptandı… 100 bini aşkın paketli ekmek toplatıldı! Bir ülke şokta! Fare kalıntıları saptandı… 100 bini aşkın paketli ekmek toplatıldı!

Kaynak: Haber merkezi