Nijerya'da, ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla mücadele eden bir iş insanının yaptığı para dağıtımı faciayla sonuçlandı. Ülkedeki zorlu ekonomik koşullar nedeniyle yardıma muhtaç durumda olan insanlara yapılan 10 bin Naira (236,85 Türk Lirası) yardımın duyurulmasıyla birlikte, halk arasında izdiham yaşandı ve 7 kişi hayatını kaybetti.

Afrika'nın "ekonomik devi" olarak bilinen Nijerya'da, yüksek enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle ülke zor bir dönemden geçiyor. Zengin yer altı kaynaklarına sahip Nijerya'da ekonomik alanda yaşanan sorunlar nedeniyle ülke genelindeki yoksulluğa karşı yıllardır çözüm bulunamıyor.

Nijerya Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığına göre, 230 milyona yaklaşan nüfusuyla ülkede tahminen 88,4 milyon insan, aşırı yoksulluk içinde yaşıyor.

236 Türk Lirası Dağıtmak İstedi: 7 Kişi Öldü

Nijerya'nın Bauchi eyaletindeki iş insanı Alhaji Yakubu Maishanu'nun sahibi olduğu şirket, bölge sakinlerine 10 bin Naira (236,85 Türk Lirası) yardım yapacağını duyurdu. Bu yardım özellikle Ramazan ayında gerçekleşen etkinliklerden biriydi. Ancak Maishanu'nun yardım etkinliğini duyurmasının ardından, halkın yoğun ilgisiyle bir izdiham yaşandı. Bu izdihamda, biri çocuk olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetti. 

Kaynak: Haber Merkezi