31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi parti sayısı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Aralık 2023'te ilan ettiği seçim takvimi doğrultusunda 36 olarak belirlenmişti. Ancak, son gelişmelerle birlikte 2 siyasi parti seçime katılamayacak…

Seçimlere Kaç Parti Katılacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Aralık 2023'te duyurduğu seçim takvimi doğrultusunda, bugüne kadar seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısı 36 olarak belirlenmişti. Ancak, son gelişmelerle birlikte 2 parti seçimlere katılmayacağını YSK'ye bildirdi ve bu sayı 34'e düştü.

Genç Parti ve Yenilik Partisi Seçimlere Katılmıyor

Edinilen bilgilere göre, Genç Parti, "hiçbir seçim türünde katılmayacağına" dair bir dilekçeyle seçime katılmama kararını YSK'ya iletti. Ayrıca, daha önce Öztürk Yılmaz liderliğindeki Yenilik Partisi'nin de seçime katılmayacağı açıklanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından seçime katılacak siyasi parti sayısı 34'e düştü. Seçime katılabilecek partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için 27 Ocak'ta yapılan kura çekiminde Genç Parti 29. sıraya yer almıştı.

Böylece, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne 34 siyasi parti katılacak. 

Muhabir: Özkan Çelik