Manisa’da kısa sürede halkın gönlünde taht kuran ve ani vefatıyla büyük üzüntü yaratan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in adı, bir ailenin evinde yaşamaya devam edecek. Alaşehir ilçesinin Caber Fakılı Mahallesi’nde yaşayan Öztürk ailesi, yeni doğan erkek çocuklarına Ferdi ismini vererek anlamlı bir vefa örneği gösterdi.
İHA'nın haberine göre MASKİ bünyesinde görev yapan Yunus Öztürk ve eşi Şefika Öztürk, 12 gün önce dünyaya gelen üçüncü çocuklarına, merhum başkanın ismini verme kararlarını duygusal sözlerle açıkladı. İki kız çocuğu sahibi olan çift, erkek evlatlarının ismini Ferdi koyarak, Başkan Zeyrek’e duydukları sevgi ve saygıyı dile getirdi.
Yunus Öztürk, “Ferdi Başkanımızı çok seviyorduk. Vefatı bizi derinden etkiledi. Oğlumuz erkek olunca adını Ferdi koyduk. Keşke hayatta olsaydı da adını kendi verseydi” diyerek duygularını ifade etti. Anne Şefika Öztürk ise, “İsminin bizim evimizde yaşamasını istedik” dedi.
Başkan Öküzcüoğlu’ndan anlamlı ziyaret
Öztürk ailesini evlerinde ziyaret eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selen Öküzcüoğlu, yeni doğan bebek için “Hoş Geldin Bebek” seti ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, Başkan Öküzcüoğlu, “Ferdi Zeyrek her ailenin bir ferdiydi. Onu kaybetmenin acısı bayram sevincimizi gölgeledi. Öztürk ailesinin bu davranışı hepimize örnek olmalı” ifadelerini kullandı.