CHP'de "mutlak butlan" tartışmalarının ardından gündeme gelen yeni parti iddialarıyla ilgili konuşan Özel'in sözlerini gazeteci Deniz Zeyrek, YouTube yayınında aktardı.

Özel, yeni parti ile ilgili soruya ilişkin, "Biz B planı olarak bunu yapmak zorundayız. 26 Temmuz'a kadar bir kurultay yapılamazsa CHP'yi seçime sokmayabilir iktidar. Bizim buna hazır olmamız lazım" açıklamasını yaptı.

CHP lideri Özel, "Bu partiyi kuruyor olmak ya da bu partiye sahip olmak butlan meselesiyle, mücadelemizle bağlantılı bir şey değil. CHP'nin seçime sokulmama girişimine karşı alınmış bir tedbir" ifadelerini kullandı.

Deniz Zeyrek de yaptığı değerlendirmede, olası bir senaryoya karşı yeni parti hazırlıklarının tamamlandığını öne sürerek, "CHP'yi seçime sokmazlar ihtimaliyle o parti hazırlanmış; binası, teşkilatları hazır. Düğmeye bastıklarında ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Murat Emir de "her türlü seçenek masada" dedi

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de bir gün önce TBMM'de yaptığı açıklamada, partinin mevcut yapısı içinde mücadelelerini sürdüreceklerini ancak tüm ihtimalleri değerlendirdiklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, dün TBMM'de yeni parti iddiaları hakkında yaptığı açıklamada, "Biz buradayız. Partimizde mücadele etmeye, kurultay talep etmeye, 'adalet', 'hukuk', 'yasa' demeye devam edeceğiz ama CHP'nin milyonlarının, milletin umudunu bağladığı kadrolar olarak da her türlü seçeneği elbette ki aklımızın ve masamızın bir köşesinde tutuyoruz ve tutmaya devam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Haber merkezi