TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, binadan çıkışı sırasında fiziki saldırıya uğramıştı. CHP liderine yumruk atan saldırganın ilk ifadesine ulaşıldı.
Gözaltına alınan zanlı S.T., emniyette verdiği ifadede, saldırının önceden planlı olmadığını savundu. İfadesinde, daha önce CHP’den yardım talebinde bulunduğunu belirten S.T., şu ifadeleri kullandı:
“Ben daha önceden yemek kartı için Cumhuriyet Halk Partisi’ne başvurdum, ancak partili olmadığım için bana yemek vermediler. Bu nedenle uzun süredir sinirliydim. CHP’nin sokağa gençleri çağırmasıyla ilgili geçmişte biriktirdiğim öfkeyi içimde taşıyordum. Taksim’de kaldığım apart otelden çıktım, program olduğunu duydum. Oraya gittiğimde aslında bir saldırı niyetim yoktu. Ancak Özgür Özel’i gördüğümde sinirlerime hakim olamadım.”