Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu bulunan İlksen Özalper ve Demirhan Gözaçan hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özel, 2009 yılında Manisa’da siyasi mücadelesine başladığı dönemde yanında bulunan beş kişiden bugün yalnızca kendisinin kaldığını söyledi. Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay’ı kaybettiklerini, İlksen Özalper ile Demirhan Gözaçan’ın ise cezaevine konulduğunu belirten Özel, yaşananları siyasi bir baskı olarak değerlendirdi. İlksen Özalper’e Turgutlu OSB’deki imar değişikliği üzerinden yöneltilen suçlamaların gerçeği yansıtmadığını savunan Özel, söz konusu işlemlerde belediyenin yetkili olmadığını ifade etti. Özel, Özalper’in “Özgür Özel’in memleketinde çok başarılı olduğu” ve kendisine yol arkadaşlığı yaptığı için hedef haline getirildiğini ileri sürdü. Demirhan Gözaçan’ın da kendisine yakınlığı nedeniyle soruşturma kapsamında hedef alındığını savunan Özel, “Benim yakınım oldukları için zulüm görüyorlar” dedi. Özel ayrıca soruşturmaların Manisa yerine Ankara üzerinden yürütülmesini eleştirerek, yaşananların siyasi mücadelelerini aksatmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

“İlksen’in suçu Özgür Özel’in yol arkadaşı olmak”

Özel, İlksen Özalper hakkında yöneltilen soruya yanıt verirken Manisa’daki siyasi geçmişine dikkat çekti. 2009 yılında belediye başkan adayı olduğu dönemde İlksen Özalper, Demirhan Gözaçan, Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay’ın yanında olduğunu belirten Özel, beş kişiden yalnızca kendisinin kaldığını söyledi.

İlksen Özalper’in soruşturmasına konu edilen Turgutlu OSB’deki imar değişikliği iddiasına da değinen Özel, söz konusu imar işlemlerinin belediyenin değil bakanlığın yetkisinde olduğunu savundu. Özel, Kolumuzu kanadımızı kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir gün denk gelse Tayyip Bey’e söyleyeceğim. Diyeceğim ki, ‘Siz de iktidara yürürken sizinle de uğraştılar, siz de cezaevine düştünüz. Yanınızda yatacak kişiyi bile belirlediniz. Cezaevinde şiir kasetleri doldurdunuz. 30 bin ziyaretçiniz geldi. Konforlu bir cezaevinde yattınız, çıktınız. Şimdi karşınızda biz varız. İktidara yürüyoruz. Bize engel olmak için, örneğin Manisa İl Başkanımız… Koca Türkiye’deki dört kadın il başkanından bir tanesi. 7 yaşında evladı var. Gittiler, aldılar. Bir kere tamamen bir yetkisizlik. Manisa’da olan bir olay varsa Manisa’da sorgulanır.” dedi.

“Benim yakınım oldukları için zulüm görüyorlar”

Demirhan Gözaçan hakkında da konuşan Özel, Gözaçan’ın kendisinden herhangi bir çıkar sağlamaya çalışmadığını savundu.

Özel, Gözaçan’ın kendisiyle ilgili, “Özgür Özel yapsa yapsa bir garibanın çocuğunu İzmir’de bir belediyeye sokmak dışında bir tek yerden bir şey istemez” dediğini aktardı. İki ismin de kendisine yakın oldukları için hedef alındığını savunan Özel, “Ama zulüm görüyorlar ama benim yakınım oldukları için zulüm görüyorlar” dedi.

“Kolumuzu kanadımızı kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar”

Soruşturmanın yetki boyutuna da değinen Özel, Manisa’da gerçekleştiğini savunduğu bir olayın Ankara’dan soruşturulmasını eleştirdi. Özel, “Manisa’da olan bir olay varsa Manisa’da sorgulanır” diyerek İlksen Özalper’in Ankara’dan alınmasına tepki gösterdi. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, yaşananların siyasi mücadelelerini sekteye uğratmaya yönelik olduğunu savunarak, “İlksen’in suçu, ben 2009’da aday olmadan önce parti yüzde 6 oy alıyordu Manisa’da, ben aday oldum, yüzde 14 aldı, büyük başarı görüldü. Yüzde 6 aldığımız yerde yüzde 60 alarak, şu anki anketlere göre 6 milletvekili çıkaracak güce ulaştığımız yerde İlksen’in suçu Manisa’da Özgür Özel’e yol arkadaşı olmaktır. Özgür Özel’in memleketinde çok başarılı olmaktır.” dedi.

Kaynak: Haber merkezi