CHP'de "mutlak butlan" kararı sonrasında yaşanan liderlik krizi sürerken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel kurulması planlanan yeni partiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Hukuki süreçlerin devam ettiğini belirten Özel, olası tüm senaryolara karşı hazırlık yaptıklarını ifade ederek yeni parti için resmi adımın temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başında atılabileceğini söyledi.
Hazırda Parti Bekliyor
Olası bir erken veya baskın seçim durumunda seçime girebilmek için her türlü alternatifi masada tuttuklarını belirten Özel, arka planda hummalı bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı: "Bir yandan bir grup arkadaşımız yeni parti kurulumuyla ilgili, bir grup arkadaşımız mevcut bir siyasi partinin hazırda bulundurulmasıyla ilgili her ihtimale karşı görüşmeler yapıyor. Baskın seçim olursa seçime girmek için hazırda bir parti lazım. Tüzük yazılıyor, program yazılıyor, kurucular kuruluna karar veriliyor. Temmuz ayının bitimi, ağustos ayının başlangıcıyla birlikte bu konuda resmi adım da atılır."
İsim ve Logo Çalışmaları Sona Geldi
Siyaset kulislerinde dolaşan isim iddialarına da açıklık getiren Özgür Özel, genel kabul gören bir isim ve logo üzerinde mutabık kalındığını belirterek şunları söyledi: "Çok isim dolaşıyor. Millet belirliyor, ben henüz belirlemedim ama isim ve logo çalışıyoruz. İsimde bir belirginleşme ortaya çıkmaya başladı genel olarak. Genel kabul gören isim belli, logo da çalışılıyor. Şimdilik 'yeni parti' diyelim."





