Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Özel, Manavgat’ta CHP’li belediyeye yönelik yapılan operasyonlara tepki göstererek, “Sokağa davet edeceğim günü ben bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini kendin düşün ama bana bu milleti sokağa davet ettirme” ifadelerini kullandı.
CHP heyeti Manavgat’ta
Manavgat’ta gerçekleştirilen operasyona ilişkin konuşan Özel, iddialar üzerine hızlıca bölgeye hukukçu ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan bir heyet gönderdiklerini belirtti. Özel, heyetin kamu ve yargı makamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini, hazırlayacakları rapor doğrultusunda partinin tavrını netleştireceğini söyledi.
Özel, “CHP olarak gerekli hassasiyeti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ancak gizli tanıklar, tehditler ve iftiralarla bir yere varılamaz. Bu senaryoları millet de, AK Parti seçmeni de artık görüyor,” dedi.
“Türkiye bir yol ayrımında”
CHP Genel Başkanı Özel, Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu savunarak, “Bu artık demokrasiyle otokrasi arasında bir mücadeledir. Devletin bin yıllık geleneği tehdit altında. Sandığı koruyanlarla, baskılara teslim olanlar ayrışacak. Devletin şerefli yargı mensuplarını ve bürokratlarını uyarıyoruz: Yargıtay Başkanı’na, Meclis Başkanı’na, AK Partili belediye başkanlarına soru sorulmazken, CHP’li başkanlar tutuklanamaz” dedi.
"2 Kasım'da seçime bekliyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyan Özel, “2 Kasım’da yüreği yeteni seçime bekliyorum. Kasımpaşa delikanlısıysan çık karşımıza. Ekrem Başkan’ın bir vesikalığı seni bir kez daha yenecek. Devletin tüm gücünü arkasına alarak bu yarış sürdürülemez. Millet kimi seçeceğini bilir” ifadelerini kullandı.
"Milleti sokağa davet edeceğim günü ben bilirim"
Özel, açıklamasının sonunda sert uyarılarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Sokağa davet edeceğim günü ben bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini kendin düşün ama bana bu milleti sokağa davet ettirme. Aklını başına topla.”
Önümüzdeki süreçte partide geniş katılımlı toplantılar yapılacağını duyuran Özel, şu takvimi paylaştı: “Yarın akşamüstü Parti Meclisi toplantısı, Pazartesi sabah Bolu'daki duruşma sonrası il başkanları toplantısı, ardından milletvekilleriyle görüşme ve MYK toplantısı yapılacak. Bugün dünden daha kararlıyız. Yarın da bugünden daha kararlı olacağız. Bir adım geri atan namerttir.”