Özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin en çok araştırdığı sorulardan biri ‘Özel güvenlik görevlisi maaşları ne kadar?’ sorusu. Özel güvenlik görevlilerinin maaşları çalıştıkları yerlere, sertifikalarına, eğitim durumlarına ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor. Peki 2024 yılı özel güvenlik maaşları ne kadar? Banka, hastane, havaalanı, AVM güvenlik görevlisi 2024 maaşı ne kadar?

2024 Özel Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

2024 yılında özel güvenlik görevlisi maaşları 19.500 TL ile 36.000 TL arasında değişmektedir. Maaşın yanı sıra yol, yemek sigorta gibi yan haklar da mevcuttur.

Banka, Hastane, Havaalanı, AVM Güvenlik Görevlisi 2024 Maaşı Ne Kadar?

Belediye özel güvenlik görevlisi maaşı: 24.000 TL – 29.500 TL

Banka özel güvenlik görevlisi maaşı: 24.000 TL – 27.000 TL

Kadrolu özel güvenlik görevlisi maaşı: 25.000 TL – 32.000 TL

Hastane özel güvenlik görevlisi maaşı: 25.000 TL – 34.500 TL

Havaalanı özel güvenlik görevlisi maaşı: 26.500 TL – 36.500 TL

AVM özel güvenlik görevlisi maaşı: 17.002 TL-22.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Silahlı Güvenlik İle Silahsız Güvenliklerin Maaşı Aynı Mı?

Özel güvenlik maaşları arasında farklılık var mı sorusu da sık gündeme geliyor. Maaş farklarının oluşmasına yol açan 3 ana faktör bulunuyor. Bu faktörlerden ilki kişinin silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi olmasıdır. Bir diğer faktör bireyin çalıştığı kurumun kamu veya özel sektör statüsünde sayılmasıdır. Son etken ise kişinin eğitim durumudur.

Silahlı özel güvenlik görevlileri silah taşıma sertifikasına sahip olmak için ekstra eğitim alır. Bu nedenle Silahlı özel güvenlik görevlileri silahsız özel güvenlik görevlilerine kıyasla daha yüksek maaşlar alır.

Manisa'da Engelliler Haftası kutlaması Manisa'da Engelliler Haftası kutlaması

Özel Güvenlik Görevlileri Her Kurumda Farklı Maaş Mı Alıyor?

Özel güvenlik görevlilerinin maaşlarını etkileyen bir faktör de çalıştıkları kurum veya kuruluştur. Çalışılan yerlerin bazıları daha yüksek riskli ve sorumluluk gerektiren alanlar olduğu için daha yüksek maaşlar ödemektedir.

Devlette Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Devlet dairelerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan görevliler ortalamanın üzerinde maaşlar ve yan haklara sahip olmaktadır. Devlette Güvenlik Görevlisi Maaşları 22.000 TL ila 32.000 TL arasında olmakla birlikte bu rakam çalışılan kurumun işlevi ve kişinin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Kişinin eğitim seviyesi, tecrübesi ve sorumluluğu arttıkça aldığı ödeme de yükselmektedir.

Kaynak: Özkan ÇELİK