Genel Kurula Öz Sağlık İş Sendikası Genel Merkez Genel Sekreter Yardımcıları Yavuz Aksanoğlu ve Fadlı Erdem, 22-23-24. Dönem Manisa Milletvekili, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Birgül Bozkurt, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Hüseyin Kesgin, Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hakan Kahraman, Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gürcan, Türkiye Kamu Sen Manisa İl Başkanı ve Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, HAK-İŞ Manisa İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Okan Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Emine Tınaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Manisa 2 Nolu Şube Başkanı Tekin Turgut ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Çelik-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Erdoğan Daloğlu, İzmir Şube Başkanı Muharrem Çekim ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Şube Başkanı İsmail Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Denizli Şube Başkanı Hanım Oğuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütahya Şube Başkanı Hatice Başçam, Sadaka Taşı Derneği Manisa İl Temsilcisi Gürhan Taşdemir, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Barış Kaya, Şehir Hastanesi Müdür Yardımcısı Adem Yanar, İl Sağlık Müdürlüğü Muhasebe Birim Sorumlusu Özen Özcan katıldı.

Divan Başkanlığını Yavuz Aksanoğlu'nun yaptığı Genel Kurulda, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert video konferans sistemiyle katılarak bir konuşma yaptı. Sert, sendikanın 10 yılda 100 yıllık sendikal geçmiş sığdırdığını belirterek, sağlık ve sosyal hizmet işkolunun en büyük sendikası olduklarını ve ülkenin her yerinde örgütlendiklerini vurguladı. Sert, sendikanın sorunları çözmek için var olduğunu ve üyelerin güvenini boşa çıkarmayacaklarını ifade etti.

Diğer konuşmacılar arasında Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Manisa İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Okan Polat ve Kadın Komitesi adına konuşma yapan Feryal Aktay bulunuyordu. Herkes, sendikanın başarılarını ve önemini vurgulayarak desteklerini ifade etti.

Manisa Şube Başkanı İkram Çiçek ise yaptığı konuşmada, sendika çalışmalarında şeffaflık ve katılımcılığı önemsediklerini belirterek, üyelerin taleplerini ön planda tutacaklarını ve iş yerlerinde hak mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Genel Kurul, çeşitli konularda alınan kararların görüşülmesi ve oylanmasıyla sona erdi.

Muhabir: Özkan ÇELİK