İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 22 Haziran'da Karabağlar ilçesindeki bir restoranın önünde meydana gelen ve bir iş yerinin güvenlik kamerasınca da görüntülenen olay detaylı şekilde aktarıldı.

Yaşlı kadına kamyon çarptı Yaşlı kadına kamyon çarptı

İddianamede, olay günü maktul Sedat Necmi G.'nin (60), kızı ve torunuyla Karabağlar ilçesindeki bir restoranda yemek yediği, çıkışta torunun kendi araçları olduğunu zannederek sanık Nihat P.'in (38) otomobiline bindiği belirtildi.

P.'in otomobilinde gördüğü 10 yaşındaki çocuğu, saçından ve kolundan çekerek dışarıya çıkardığı, bağırışları duyan G.'nin otomobilin yanına gittiği, yaşanan arbedede P.'in maktulün kafasına yumruk attığı, yere yığılan ve ardından sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan G.'nin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İddianamede sanığın, "Otomobilden çocuğu dışarı çıkarmak istedim. Bu sırada maktul yanıma geldi. Bana saldırdı. Kendimi korumak isterken yaralama kastı olmadan maktulü ittirdim." şeklindeki ifadesine de yer verildi.

Maktulün ölüm sebebinin kafa travmasına bağlı kafa kemik kırığı olduğuna dair Adli Tıp Kurumunca hazırlanan rapor da iddianamede yer aldı.

İddianamenin sonuç bölümünde, sanığın "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 18 yıla kadar hapsi talep edildi.

İddianame, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek, tutuklu sanık hakkında dava açıldı.

Kaynak: AA