Necat K.nin elebaşılığını yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Erzincan’ın yanı sıra eş zamanlı olarak “Mahzen-9” operasyonları kapsamında İzmir’de Hasan K., Kayseri’de Barış Ş. (Yılanlar), Manisa’da Ömer Ç., Muğla’da Yakup Ç. (Çabuklar), Diyarbakır’da Oğuz S.(Yurtdışı Firar) organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Erzincan’ın da aralarında bulunduğu 6 ilde düzenlenen ve elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 54 şüpheli yakalandı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 9 şüpheliden 6’ı sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erzincan’daki 3 şüphelinin ise adli işlemleri, adli makamlarca devam etmekte.

Konuya ilişkin Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan “Mahzen-9” o kapsamında; 'Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurmak (TCK/220)' suçundan başlatılan projeli çalışma ile teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde ilimiz genelinde hiyerarşik bir yapı içerisinde 11 olaya karıştıkları tespit edilen suç örgütüne yönelik, 48 personel ve 6 Özel Harekat unsurunun katılımıyla; 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş olup, örgüt lideri Necat Koç ile T.Ö., H.K., S.K., İ.K., İ.P., Y.T., M.E. ve İ.S. isimli 9 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Şüpheli şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalar neticesinde; 3 adet ruhsatsız tabanca, şarjör ve 58 adet fişek, 9 adet av tüfeği kartuşu, 1 adet “sallama” tabir edilen bıçak, 8 adet farklı şahıslar adına düzenlenmiş senet, 1 adet farklı şahıslar adına düzenlenmiş araç satış sözleşmesi, 1 adet farklı şahıslar adına düzenlenmiş mutabakat evrakı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 13.120tl nakit para ele geçirilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce adli makamlara sevk edilen 9 şüpheliden örgüt lideri Necat Koç’un da içinde bulunduğu 6 şüpheli suç işlemek amacıyla örgüt kurma (TCK/220), tefecilik (TCK/241), nitelikli yağma, 6136 SKM suçlarından tutuklanarak Erzincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlemler, adli makamlarca devam etmektedir.”  

Kaynak: İHA