Süper Lig’in bitmesine sayılı günler kala Konyaspor’un başkanı gündem oldu. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz “Hiç paramız yok” açıklamasıyla sosyal medyada yankı uyandırdı. Türkiye’nin köklü futbol kulüplerinden Konyaspor’un başkanı Ömer Korkmaz kimdir? İşte detaylar…

Ömer Korkmaz Kimdir?

Ömer Korkmaz 2023 yılının sonundan bu yana Konyaspor başkanlığını üstlenmektedir. 2013-2017 yılları arasında ise Konyaspor futbol şube sorumlusu olarak görev almıştır.

Ömer Korkmaz’ın Ticaret Meslek Lisesi olduğunu bilinmektedir. Konyaspor’dan önce iş insanı kariyeriyle ön plana çıkmıştır. Ömer Korkmaz ayrıca evli ve beş çocuk babasıdır.

Omer Korkmaz Kimdir 5

Ömer Korkmaz Kaç Yaşında? Nereli?

Ömer Korkmaz 1979 yılında dünyaya gelmiş olup, günümüzde 45 yaşındadır. Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Kozanlı Doğutepe köyünde doğmuştur. Korkmaz’ın aslen Konyalı olduğu bilinmektedir.

Ömer Korkmaz Hangi Takımlı?

Doğma büyüme Konyalı olan Ömer Korkmaz’ın Konyaspor’lu olduğu biliniyor. Ömer Korkmaz yaklaşık 12 yıldır Konyaspor Kulübü’nde aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Omer Korkmaz Kimdir 2

Ömer Korkmaz Şirketleri

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz kimdir sorusunun yanında iş insanının kariyeri de merak konusu. Ömer Korkmaz Konyaspor başkanlığının yanında hazır beton, çimento ve meyve üretim işlerini yürütmektedir. Ömer Korkmaz’ın yönetim kurulunda yer aldığı şirketler ise şu şekildedir:

  • İnosel Hazır Beton Şirketi (Ankara)
  • Ünal Korkmaz Hazır Beton Şirketi (Konya)
  • İsmil Hazır Beton Şirketi
  • Hüyük Hazır Beton Şirketi

Omer Korkmaz Kimdir 3

Ömer Korkmaz ve Konyaspor

Ömer Korkmaz’ın Konyaspor’la ilk ilişkisi 2013 yılına dayanmaktadır. Ahmet Şan’ın Konyaspor Başkanı olduğu dönemde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev almıştır. Korkmaz 2017 yılına dek bu görevi sürdürmüştür.

İş insanı Ömer Korkmaz Ağustos 2023 tarihinde yapılan Konyaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda Fatih Özgökçen’in listesinde yer almıştır. 2023 yılının Kasım ayında ise Konyaspor Başkanı seçilmiştir.

Süper Lig’de zor bir sezon geçiren Konyaspor’un başkanı Ömer Korkmaz yaptığı açıklamayla gündem oldu. Samsunspor galibiyeti sonrasında maddi sıkıntılar çektiklerini belirten açıklama ise şu şekildedir:

Konyaspor’un gücünü biliyoruz, Fenerbahçe’den aldığımız puan gibi Galatasaray’dan da puan alabiliriz. Taraftarlarımız ve camiamız her zaman destek oldu. Son maçta tribünlerin dolu olmasını istiyoruz. Umarım 3 puanla ayrılırız, en kötü ihtimalle 1 puan alır ve diğer maçların sonuçlarına bakmadan işimizi kendimiz hallederiz. Bu rahatlığa ihtiyacımız var. Plan yapmak zor, sürekli erteleniyor ve son haftaya kadar sürdü.

Manisa konut satışında ilk 20’de! Manisa konut satışında ilk 20’de!

Zor bir süreçten geçiyoruz, umarım ligi istediğimiz şekilde tamamlarız. Ödemeler, sorunlar, birçok şeyle uğraşıyoruz. Böyle bir şey söylemek zor ama Samsunspor galibiyetini aldık, oyunculara verecek prim paramız bile yoktu. Oyunculara bir şekilde çözeceğimizi söyledik.

Muhabir: Özkan Çelik