Mermer fiyatlarındaki artış mezar taşları ve kabirleri etkilemedi ancak yaptırılan bazı kabirlerin fiyatları dudak uçuklattı. Manisa’da 6,5 bin TL’ye kadar çıkan rakamlarda kabir yaptırıldı. Kabirlerde en düşük fiyat ise 600 TL olarak belirlendi.
En düşük 600 TL olan mezar fiyatları, kimi zaman dudak uçuklatan rakamlara tekabül etti.
KABİR FİYATLARINDA SINIR YOK
Manisa’da mermer mezar işiyle uğraşan Fuat Güngör, mezar taşları ve kabir fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Fuat Güngör, “Genel olarak bin ile bin 500 TL arasında değişen rakamlarda mezar yapıyoruz. Mezar taşları da 200 TL civarında oluyor. Herhangi bir zam yapmadık. Ama kabir fiyatlarının ucu sonu yok. Yine de Manisa’da en fazla bin 500 TL’ye kadar kabir yaptırılıyor. Biz mermer mezar ve mozaik mezar yapıyoruz. İnsanların bütçesi genel olarak bin 500 TL’ye yetiyor” dedi.
EN YÜKSEK RAKAM 6 BİN 500 TL
Tüm mezar işleriyle uğraşan Veysel Çiftçi, “Şu anda Manisa’da en büyük kabri 6,5 bin TL’ye yaptık. Mezar taşının yazılarında farklı çalışmalar yapıldı. Kabri tamamen granitten yaptık. Rengini siyah olarak ayarladık. İçine beton döküldü. Mezar granitten olduğu için çok sağlam. Ömürlük bir mezar. Yeniden bir bakıma gerek duyulmayacak şekilde dizayn ettik. Hem granitten yapılmış olması, hem rengi, hem de sağlamlığı fiyatı 6 bin 500 TL’ye çıkardı. En ucuz kabir de 600 TL’ye yaptırılıyor” diye konuştu.
7 BİN TL’YE MEZAR YERİ
Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi kararına göre mezar yeri ücretleri de 200 TL ile 7 bin TL arasında değişiklik gösterdi.
Meclis kararına göre Kırtık Mezarlığı’nda ölüm olayı meydana geldikten sonra 3 gün içerisinde 1 kişilik mezar yeri ücreti 550 TL olarak belirlendi.
Kırtık Mezarlığı’ndan ölüm olayı meydana gelmeden mezar yeri almak istenmesi haline rakam birinci mezar için bin 500 olarak ifade edildi.
Kırtık Aile Mezarlığı’nda ise 1 kişilik mezar yeri ücreti 5 bin 500 TL, her bir mezar için 4 kişilik mezar yeri ücreti 7 bin 500 TL oldu.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Muhabir: TE Bilişim