Manisa’da bin 171 okul, 11 bin 713 derslikte, 19 bin 213 öğretmen ve 265 bin 537 öğrenci ile başlayan 2023-2024 Eğitim- Öğretim Dönemi’nin ilk yarısı bugün itibariyle sona eriyor. Kentte, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi karne heyecanı yaşanacak. Öğrenciler, 2 hafta sürecek ara tatilin ardından 5 Şubat Pazartesi günü tekrar okula başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak. 14 Haziran 2024 Cuma günü de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sona erecek.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün başlayacak yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmeyeceğini bildirdi. Ev ödevi yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesini isteyen Bakanlık, ayrıca öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle yapabilecekleri etkinliklerle kaliteli zaman geçirmelerine yönelik etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline ilişkin yazı gönderildi.

Meslek hayatının son sergisinde Züleyha öğretmene duygu dolu sürpriz Meslek hayatının son sergisinde Züleyha öğretmene duygu dolu sürpriz

Okullarda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesinin, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca işbirliği içerisinde çalışmalarına bağlı olduğu vurgulanan yazıda, okul dışı zamanlardaki eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesinin ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle bütünlük içinde olmasının, öncelikle velilerin öğrencilere desteğiyle mümkün olduğu ifade edildi.

Kaynak: Özkan ÇELİK