Yüz binlerce aday, öğretmen atamaları ve kontenjan dağılımı hakkında bilgi ararken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni bir duyuru geldi. Bu sefer, pazartesi gününün işaret eden Bakan Tekin "Öğretmenlerin atanacağı sayı ve branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında bu kez Diyarbakır'daki öğretmenlerle merkez Sur ilçesinde tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi.

Bakan Yerlikaya duyurdu… 20 ilde Sibergöz-39 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu… 20 ilde Sibergöz-39 operasyonu!

AA'da yer alan habere göre, bugüne kadar ikişer kez İstanbul ve Ankara'da olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas, İzmir ve 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleştirilen buluşmalarda Tekin, öğretmenlerle sohbet etti.

Atamalar için tarih verdi

Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: AA