Globalleşen ve dijitalleşen dünyamızda eforsuz, iş yerine gitmeden ve üstüne keyif alarak para kazanmak mümkün hale geldi. Durum böyle olunca pek çok insan da müzik dinleyerek para kazanmak için yöntemler aramaya başladı.

Bu sayfada müzik dinleyerek gelir elde etme yöntemleri ve kazançlı siteleri paylaşıyoruz. İşte detaylar…

Muzik Dinleyerek Para Kazanmak 2

Müzik Dinleyerek Para Kazanmak Mümkün mü?

Ek gelir kazanmanın birçok çeşidi bulunuyor. İnsanlar artık anket doldurarak, dizi izleyerek veya ayakkabı tasarlayarak para kazanmaya başladı. Peki müzik dinleyerek para kazanmak mümkün mü?

Müzik dinleyerek nasıl para kazanılacağına bir göz atalım…

Müzik Dinleyerek Nasıl Para Kazanılır?

Bazı aplikasyonlar ve web siteleri kullanıcıların müzik dinleyerek ve video klibi izleyerek para kazanmasını sağlıyor. Site size belirlediği şarkıyı dinletiyor veya klibini izletiyor, sonrasında bunu belli kriterler çerçevesinde inceletiyor ve para kazanıyorsunuz.

Müzik dinleyerek para kazanmayı sağlayan bu sitelerin asıl amacı medya şirketlerinin hit şarkıları belirlemesine yardımcı olmaktır. Sizden istediği tek şey dinlediğiniz müziğe karşılık olarak yorum yapmaktır. Bunun karşılığında ise belirli bir ödeme alırsınız.

Müzik dinleyerek ne kadar para kazanılır sorusu sıkça merak ediliyor. Yapılan araştırmalar ve elde edilen verilere göre müzik dinleyerek para kazanmayı seçen bir kişi aylık 150-200 $ bandında para kazanıyor diyebiliriz.

Muzik Dinleyerek Para Kazanmak 1

Müzik Dinleyerek Para Kazanma Yöntemleri

Müzik dinleyerek para kazanmak için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemleri sizin için sıraladık…

Müzik Blogu Açmak

Müzik hakkında içerikler üreteceğiniz bir blog sitesi açabilirsiniz. Bir müzik türü hakkında yeniliklerden bahsetmek, yeni çıkanları yayınlamak ve yorumlamak, etkinliklerden bahsetmek gibi birçok konuda bilgiye yer verebilirsiniz. Böylece keyifli bir şekilde para kazanabilirsiniz.

Şarkıları Puanlamak

Şarkıları puanlamak ve değerlendirmek de müzik dinleyerek para kazanma yöntemlerinden biri. Müzik dinleyerek para kazanma siteleri aracılığıyla size verilen şarkıları dinler, bunlara not verir ve karşılığında ödeme alırsınız.

Odak Gruplarına Katılmak

Bazı platformlar insanların müzik zevklerini analiz eder. Bir müzik türü hakkında, sizinle aynı müzik zevkine sahip insanlarla birlikte, platform tarafından size yöneltilen soruları cevaplar ve bundan para kazanırsınız.

İş Görüşmesinde Ne Giyilir? Yaz ve Kış Aylarında İş Görüşmelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler İş Görüşmesinde Ne Giyilir? Yaz ve Kış Aylarında İş Görüşmelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Playlist Hazırlamak

Yapılması gereken şey; Spotify ve Apple Music gibi uygulamalardan çalma listeleri oluşturmak ve bu çalma listelerini tanıtmak, kaydedilmesini ve beğenilmesini sağlamak. Sonrasında sanatçılar listenize şarkısını eklemeniz için size ödemelerde bulunur.

Yukarıdaki yöntemlerle ilgili, müzik dinleyerek para kazanmaya olanak sağlayan bazı sitelerden bahsedelim…

1. Music XRay

Music XR genellikle daha keşfedilmemiş sanatçıların tanınmasına yardımcı olur. Siteye üye olan kişiye ise bu sanatçıların şarkısını dinletilir ve her şarkı için kişiye ödeme yapılır.

2. Playlist Push

Playlist Push; Spotify, Deezer, Apple Music gibi uygulamaların kullanıcılarının para kazandığı bir sitedir. Sanatçılar, çalma listeleri popüler olan kullanıcılara yeni çıkan şarkılarını para karşılığı verir ve listelerine ekletir. Böylece şarkı tanıtılmış, playlist sahibi ise ek gelir elde etmiş olur.

3. Hit Predictor

Kullanıcıya bir şarkı verilir ve ondan şarkı için oy kullanması istenir. Bunun karşılığında ise kullanıcıya ödeme yapılır.

4. RadioErn

Bu uygulamada yapılması gereken tek şey radyo dinlemek. Aslında bu kadar basit! Her 15 dakikalık sürede 1 puan kazandırıyor ve belli bir puana ulaştığınızda size ödeme yapıyor.

5. Current.us

Current.us cep telefonlarında kullanılan bir mobil uygulamadır. Kişi bu uygulamadan müzik dinlediği, aktif olduğu her an para kazanır.

6. Cash4minutes

Cash4minutes uygulaması, kullanıcılarına radyo programını dinleme ve yayınlanan programlara katılma karşılığında ödemeler yapar.

7. Slice The Pie

Slice The Pie kullanıcılarına sürekli bir şekilde müzik dinleme hizmeti sunuyor. Her 90 saniyelik müzik dinlendiğinde ve altına kısa bir yorum yapıldığında ise ödeme yapıyor. Türkiye’de zaman zaman siteye erişim problemi yaşanabiliyor.

8. Research.fm

Research.fm müzik araştırmaları yaparak radyo istasyonlarına yardımcı olur. Onlara, radyoda nasıl müzikler çalınması gerektiğine ilişkin geri dönütler yapar. Bunu da sitenin kullanıcılarına belli bir ücret karşılığı anket doldurtarak gerçekleştirir.   

Muhabir: Özkan Çelik