Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Çiçeklikeller köyündeki bir çeşmeden su içen 59 yaşındaki Nurettin Açıkgöz, bir süre sonra yaşadığı şiddetli boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, solunum sıkıntısı ve kan tükürme şikayetleriyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Acil servisteki ilk değerlendirmelerin ardından akciğerlerinde bir sorun bulunamayan hasta, Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği'ne sevk edildi.

Doktorları Şaşırtan Teşhis ve Başarılı Operasyon

KBB Uzmanı Dr. Ömer Gönen tarafından gerçekleştirilen rijit endoskopik muayenede, hastanın ses tellerinin hemen arkasında, alt yutak arka duvarına yapışmış vaziyette kanamaya neden olan canlı bir sülük tespit edildi. Sülüğün soluk borusuna kaçarak hayati tehlike oluşturma riski bulunması nedeniyle hasta acilen genel anestezi altında operasyona alındı. Başarılı geçen hassas müdahale ile sülük tutunduğu dokudan çıkarıldı ve kanama kontrol altına alındı. Operasyonun ertesi günü tüm şikayetleri ortadan kalkan Nurettin Açıkgöz sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Uzmanlardan ve Hastadan Hayati Uyarılar

Daha önce kariyerinde hiç böyle bir vakayla karşılaşmadığını belirten Dr. Ömer Gönen, sülüğün henüz kopmamış olmasının hastayı büyük bir riskten kurtardığını ifade etti. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Gömeç ise aşırı ekstrem olan bu olay sonrasında vatandaşları kırsal alanlarda ve arazi yürüyüşlerinde kaynağı bilinmeyen, durgun ya da filtresiz doğal su kaynaklarından doğrudan su içmemeleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Yaşadığı zorlu süreci atlatan Açıkgöz de herkesi rastgele sulardan su içmemeleri konusunda uyardı.

Kaynak: İHA