AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. AK Parti’nin 6 milletvekilinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Baybatur, ülke ve Manisa gündemine, 2023 seçimlerine, anketlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. AK Partili Baybatur, partisinin Türkiye genelinde en kötü anketlerde bile yüzde 41-42 bandında olduğunu söyledi. Baybatur, Manisa’da ise yüzde 30-40 aralığında çıktıklarını ifade ederek, “Manisa genelinde de söylemek gerekirse bugün itibariyle son yaptığımız ankette de gördük ki Manisa şu an çok rahat bir şekilde en az 5 milletvekili çıkarabiliyor. Yüzde 30-yüzde 40 bandında devam ediyor. Ekonomi kötü olduğu dönemde muhalefet milletvekilleri çıkıp Manisa’da ilk kez CHP’nin birinci olduğunu söylediler. Ama ne yazık ki bu onlar için bir rüya. Gerçekleşmesi mümkün olmayan bir durum. AK Parti şu anda Manisa’da da Türkiye’de de birinci partidir.” dedi.

Burhan AKDEMİR
AK Parti Manisa Milletvekilleri ve teşkilatları, MKYK Üyesi Murat Baybatur’un ev sahipliğinde Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan Yunus Park Cafe’de düzenlenen toplantıya Baybatur’un yanı sıra Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Mehmet Ali Özkan, Semra Kaplan Kıvırcık, Tamer Akkal, İl Başkanı Salih Hızlı, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, ilçe başkanları ve il yöneticileri katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı yaptı. Başkan Hızlı, “Manisa çok önemli potansiyele sahip. Hep birlikte potansiyelleri varlığa dönüştürmek için gayret sarf edeceğiz. AK Parti İl Teşkilatı olarak, bu anlamda köprü vazifesi kurmaya çalıştık. Büyük ölçüde de başarılı olduk. 6 milletvekilimizle bir aradayız. AK Parti ailesi olarak bütün bileşenlerimizle birlikte hareket ediyoruz Cumhurbaşkanımız liderliğinde.” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE PANDEMİNİN ETKİSİNDEN ÇIKIYOR”
Başkan Hızlı’nın ardından AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur söz aldı. Baybatur, ülke ve Manisa gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılı başından bu yana ülkemizde etkili olan pandemiden söz eden Baybatur, “2020 sonundan itibaren başlayan, 2021’de de şiddetliyle devam eden, hem dünyada hem ülkemizde hissettiğimiz bir koronavirüs süreci yaşadık. Çok şükür ki özellikle Türkiye’de, dünya ile beraber bu sıkıntılardan çıktık ve artık önümüz görmeye başladık. 2021 yılı içerisinde tüm dünyada ekonomik olarak ağır bir şekilde hissettiğimiz bu dönem, Türkiye’yi de etkilemiş oldu. Türkiye ile beraber dünyada da hepimiz koronanın iktisadi, siyasi, sosyal anlamda negatif yönlerini hep beraber yaşadık.  Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hamdolsun özellikle 2022’nin ikinci yarısından itibaren Türkiye hızlı bir şekilde kendini toparlamaya başladı. Temmuz ayından itibaren hükümetimizin yapmış olduğu, sabit gelirlilere, memurlara, emeklilere yönelik ve dahi piyasaya yönelik yapmış olduğu atılımlar, alım gücünü artırma çalışmaları meyvesini verdi ve korona öncesi döneme hızlı bir şekilde dönüyoruz.” dedi. 
ALMANYA ÖRNEĞİ VERDİ
Türkiye’nin Avrupa’ya oranla bu dönemi daha az zararla atlattığına dikkat çeken Baybatur, Almanya’dan örnek vererek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Avrupa’ya göre önemli mesafeler aldı. Ailem Almanya’da yaşıyor. Yazın Türkiye’ye geldiklerinde Ukrayna-Rusya savaşından dolayı elektrikli battaniye alın, ne olur ne olmaz demiştik. Kız kardeşim benimle dalga geçmişti, ‘Ya abi olur mu?’ diye. Bugün Almanya’da saat 22.00’dan sonra evlerde doğal gaz verilmemeye başlandı. Çok şükür Türkiye bu noktada öngörülü davranarak cumhurbaşkanımızın liderliğinde doğal gaz, petrol, gıda ürünleri noktasında büyük başarı elde etti. Vatandaşlarımızın direkt etkileneceği problemlerin önü alınmış oldu. Türkiye doğal gaz satış merkezi haline geliyor. Rusya gazı bize verecek, biz de üzerine kar koyarak dağıtımını yapacağız. Yine tahıl koridoru konusunda da fakir ülkelere gidecek olan tahılın yüzde 46’sını Avrupa ülkeleri çalmıştır. Ne yazık ki öyle. Şimdi yapılan anlaşma gereği tahılı ham madde olarak biz alacağız. Un haline getireceğiz ve Türkiye olarak biz dağıtacağız. Bu çok önemli bir başarıdır dış politika açısından.”
DOĞAL GAZ REZERVİ AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kabine Toplantısı sonrasında açıklanan doğal gaz müjdesine de değinen Baybatur, “Ülkemizin cari açığının en büyük sebeplerinden biri enerji. Yılda 50 milyar dolar enerji parası veriyoruz. Dün itibariyle yeni keşfedilen sahalarla beraber, -daha keşfedilecekler de var- 1 trilyon dolarlık bir işlem hacmine sahip doğal gazımız var. 50 milyar doların sadece 30 milyar doları doğal gaza verilirken, bizim ilk bulduğumuz saha 20 yıllık ihtiyacımızı karşılıyor. 20 yıl içinde sadece ilk bulduğumuz yerden 600 milyar dolar para bize kalacak. 2002 yılında iktidara geldiğimiz günden bu yana yaptıklarımız ortada. Ama son dönemde özellikle enerji ve savunma sanayiinde yaptığımız çalışmalar büyük önem taşıyor. Birkaç hafta önce insansız savaş uçağı olan ‘Kızılelma’yı yaptık.” şeklinde konuştu.  
“EKONOMİ KÖTÜ OLDUĞU DÖNEMDE TEPKİ ALDIK AMA…”
Önümüzdeki 2023 seçimlerine de değinen AK Partili Baybatur, son dönemde partisinin oylarının arttığını dile getirdi. Baybatur, şu ifadeleri kullandı: “İnşallah 2023 yılında da Cumhurbaşkanımızla, bakanlarımızla, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla sahada olmaya devam edeceğiz. 2022 Temmuzdan itibaren piyasalardaki toparlanmalarla beraber hem Manisa’da, hem Türkiye genelinde çok şükür partimizin oyları arttı. İster istemez ekonomik sıkıntılardan dolayı bir düşüş yansıdı. Milletimiz tepki gösterdi. Bunu biliyoruz zaten. Haklı olduklarını da biliyoruz ama Türkiye’de işler kötü giderken dünyada iyi gider ‘Eyvallah’ deriz. Kendimiz ciddi şekilde eleştiririz ama dünyada da işler kötüye gitti.”
“AK PARTİ ANKETLERDE BİRİNCİ SIRADA… MANİSA’DA EN AZ 5 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”
AK Parti Genel Merkezi’nce yaptırılan anket sonuçlarını da paylaşan Baybatur, “Bugün itibariyle bizim Genel Merkez’imizin yaptırdığı anketlerde en kötü anketi söylüyorum, Türkiye genelinde yüzde 41-42’nin altına düşmedik. Manisa genelinde de söylemek gerekirse bugün itibariyle son yaptığımız ankette de gördük ki Manisa şu an çok rahat bir şekilde en az 5 milletvekili çıkarabiliyor. Yüzde 30-yüzde 40 bandında devam ediyor. Ekonomi kötü olduğu dönemde muhalefet milletvekilleri çıkıp Manisa’da ilk kez CHP’nin birinci olduğunu söylediler. Ama ne yazık ki bu onlar için bir rüya. Gerçekleşmesi mümkün olmayan bir durum. AK Parti şu anda Manisa’da da Türkiye’de de birinci partidir. Yapacağımız işlerimiz var. Elbette daha çok çalışmamız gerekiyor. 2023 seçimlerinde hem Manisa’da, hem Türkiye’de Cumhur İttifakı ile beraber Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçileceğini ve AK Parti’nin parlamentoda yakalaması gereken çoğunluğu sağlayacağını görüyoruz. Yaygara koparanlar, siyaseten ortalığı karıştırmaya çalışanlar beyhude işlerdi. Şimdi artık güneş doğdu tekrar. Karanlıklar bertaraf oldu. İnşallah AK Parti iktidarı önümüzdeki süreçte başarılı olacak.” İfadelerini kullandı. 
Baybatur’un ardından sırasıyla Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan ve Tamer Akkal da söz alarak AK Parti’nin yaptığı çalışmaları içeren konuşmalar yaptı.
SORULARI YANITLADI
Toplantının son bölümünde ise AK Partili Baybatur soruları yanıtladı.  AK Parti’de seçim takviminin başlayıp başlamadığı sorusunu yanıtlayan Baybatur, “Resmi takvim işletilmedi. Ama muhtemelen şubattan itibaren başlayacaktır.” dedi.
3 DÖNEM KURALI
2023 seçimlerinde 3 dönem kuralının ne olacağı yönündeki soruya Baybatur, “3 dönem kuralını yüksek ihtimalle Genel Merkez’imiz uygulayacak. Ama spesifik olaylar olur, bazı arkadaşlarımızın devam etmesi ihtiyacı olursa devam ettirilebilir. 7 Haziran-1 Kasım seçimlerinde bunu MKYK’nın yetkisine verilmişti ve uzatmıştık. Bu tamamen MKYK’nin yetkisindedir. Şu an uygulanacak gibi görünüyor” yanıtını verdi. 
GEDİZ KAVŞAĞI SORUNU KISA ZAMANDA ÇÖZÜLÜYOR
Manisa’nın kanayan yaraları arasında yer alan Gediz Kavşağı ile ilgili soruya Bayabtur şu yanıtı verdi: “Bir yıldan beri ittifak olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte konu üzerinde çalışıyoruz. Orada imar uygulaması yapılması gerekiyor. Büyükşehir bu konuda elinden gelen bütün gayreti gösteriyor ve bitirmek üzere. Biz de Ulaştırma Bakanlığı ayağında bütün milletvekillerimizle beraber Gediz Kavşağıyla alakalı temas halindeyiz. Ödenektir, projedir bunların hepsi hazır. Fakat tam bitmek üzereyken 18 uygulamalarıyla alakalı vatandaşlar tarafından mahkeme süreci başlatılmıştı. Ondan dolayı küçük bir problem oldu. Hem Cengiz Ergün Başkan hem de Genel Sekreter Aytaç Bey bu konuya özel ilgi gösteriyor ve çalışıyor. Birkaç ay içerisinde ihalesi yapılacak ve Gediz Kavşağı sorunu çözülecek.”

Editör: Onur Yılmaz