Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından Yunusemre ilçesine bağlanan ve nüfusu 30 binlere dayanan Muradiye Mahallesi’nin merakla beklediği imar planının detayları, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında açıklandı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Çalışmalar birkaç hafta önce nihayete erdi. İtirazlar, askı süreçleri yoğun sürdü. Şimdi iş kadastroya intikal etmek üzere. Çalışmaları hızlandırma yönünde çalışmalarımız sürüyor. 1-2 aylık iş var. Sonra tapuya gidecek. 6 bin kadar tapu yeniden çıkmış olacak. Muradiye’mize hayırlı olsun. Çok önemli plan değişiklikleri yapıldı. Çok büyük bir meydan, 25 metre olacak şekilde cadde, Menemen yoluna 3 üst geçit şeklinde planlandı. Sayın Cengiz Ergün’ün de destekleri ve gayretiyle oldu” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanvekili Mehmet B-Palabıyık başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde toplam 72 madde yer aldı.

Gündem öncesi söz alan Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Manisalıların yeni yılını kutladı. Palabıyık, “2023 yılının ülkemize milletimize hayırlar getirmesini ediyorum” dedi.

Palabıyık, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılığı görevlerine Metin Memiş ve Ergün Aksoy’un atandığını duyurdu.

Palabıyık’ın gündem değerlendirmesinin ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

CHP’li Fehmi Gülen’in sorusu üzerine Muradiye Mahallesi’nde devam eden imar çalışmaları ile ilgili meclise bilgi verildi.

Konu üzerine söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya “Muradiye’nin 5 binlik ve binlik planları onaylandı. Askı süreci devam ediyor. İmar süreci tamamlanmış durumda.” dedi.

İŞTE MURADİYE’NİN İMAR PLANI DETAYLARI

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de söz alarak “Gerek büyükşehirde, gerek Yunusemre meclislerinde çok ciddi gayretler sarf edildi. Kurulduğundan beri 5 binlik planları görmemiş bir belde idi. 2014’te Yunusemre olarak yönetime geldiğimizde mahallemiz oldu. O günlerde 6 bin nüfusu vardı. Bugün gelinen noktada 30 binleri geçti. Muradiye’nin imar revizyonuna ve 5 binlik plana ihtiyacı olduğunu biliyorduk ve çalışmalara başladık. Bu çalışmalar birkaç hafta önce nihayete erdi. İtirazlar, askı süreçleri yoğun sürdü. Şimdi iş kadastroya intikal etmek üzere. Çalışmaları hızlandırma yönünde çalışmalarımız sürüyor. 1-2 aylık iş var. Sonra tapuya gidecek. 6 bin kadar tapu yeniden çıkmış olacak. Çok ciddi bir işlem. Muradiye’mize hayırlı olsun. Çok önemli plan değişiklikleri yapıldı. Çok büyük bir meydan, 25 metre genişliğinde cadde, Menemen yoluna 3 üst geçit şeklinde planlandı. Sayın Cengiz Ergün’ün de destekleri ve gayretiyle oldu. 55 bin nüfus öngörülerek hazırlandı planlar. Sorunların pek çoğu çözülmüş olacak. Mahallenin altyapı meselesi var ama MASKİ yakın zamanda o çalışmalara da başlayacak.” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

Bölgedeki altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay da “Yeni imara açılan bölgelerde önce imar çalışmaları olması gerekiyor. Daha sonra da MASKİ çalışmalara başlayacak. Muradiye, üniversite ve çevre mahalleleri kapsayacak bir yatırım onaylandı. Atıksu arıtma tesisinin yeri kamulaştırıldı. Projeleri onaylandı. Geçtiğimiz aylarda vatandaşlarla da görüşmeler gerçekleştirildi. Şu anda artık müşavirlik ve yapım ihalesi aşamasında. Dünya Bankası’ndan da onay alındığı için prosedürleri biraz farklı. İnşallah yakın zamanda ihalesini yapıp çalışmalara başlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra meclis gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Maddelerin görüşülmesinin sonrasında meclis oturumuna ara verildi. İkinci oturumun önümüzdeki pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Onur Yılmaz