Bu yıl üçüncüsü düzenlenen MOSTEM Bilim Şenliği’nde fizik, kimya, biyoloji, matematik, tarih, felsefe, yabancı dil, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, metal, elektrik – elektronik, makina ve endüstriyel otomasyon bölümleri öğrencileri yıl içerisinde gerçekleştirmiş oldukları projelerini oyunlar, görseller ve etkinliklerle sergiledi. Yunusemre İlçesi’nden 11 İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 200 öğrenci Bilim Şenliği’nde MOSTEM öğrencilerine eşlik etti. TEKNOFEST‘te 2023 yılında Sanayide Dijital Teknolojiler Kategorisi’nde derece alan proje ve tasarımı MOSTEM’e ait olan PLC eğitim setleri de ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Levent Çimen, Manisa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Haspolat, Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, Bölge firmalarının temsilcileri, çevre okullar ve MOSB Anaokulu öğrencileri Bilim Şenliği’ni ziyaret etti.

Etkinliklerin ikinci gününde ise Geleneksel Mezunlar Pilav ve Kariyer Günü gerçekleştirildi. Bölge firmalarının insan kaynakları ekipleri ile bir araya gelen öğrenciler kariyer planları için fikir edinirken MOSTEM mezunu öğrenciler, katılımcı firmalara iş başvurularında bulundu.

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa KILIÇ, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Levent Çimen, Manisa OSB Denetim Kurulu Üyesi Gökmen Çetingöz ve Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, kariyer fuarını ziyaret etti; öğrenciler ile kariyer planlarına dair sohbet etti.

Mezunlar Pilav ve Kariyer Günü'nde konuşan Özel MOSTEM Lisesi Müdürü Mehmet Ali Özfiliz, “Okulumuz öğrencileri 21. yüzyıl becerileri kapsamında işletmelerde işbaşında eğitim görmektedir. Eğitim içinde üretim, üretim içinde eğitim görerek meslek hayatına hazırlanmaktadırlar. 'İş arayan değil, iş'te aranan toplumda saygın insan' sloganımız aynı zamanda eğitim amacımızı da belirlemektedir. Bu nedenle her yıl okulumuzda geleneksel olarak düzenlediğimiz MOSTEM Kariyer Günü'ne, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 39 firma ve mezun öğrencilerimizle birlikte 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz de katılım gösterdi. Şenlik havasında geçen kariyer gününde firmalar kendilerini tanıtırken öğrencilerimiz de iş görüşmeleri gerçekleştirdi." dedi.

Okul öncesi öğrenci ve velilere tavsiyeler Okul öncesi öğrenci ve velilere tavsiyeler

D S C 6946 800X533D S C 6930 800X533D S C 6934 800X533D S C 6854 800X533D S C 6794 800X533D S C 6771 800X533D S C 6784 800X533

Muhabir: Özkan ÇELİK