Manisa esnafı yasta: Emekli polis hayatını kaybetti
Manisa esnafı yasta: Emekli polis hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Mahkemede alınan ara karara göre, sanıklar B.B. ve U.B.’nin tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Cinayetin kamuoyunda geniş yankı uyandırması nedeniyle duruşma salonunda güvenlik önlemleri artırıldı.

Cinayet olayının geçmişi

İtalyan asıllı Türk vatandaşı olan Mattia Ahmet Minguzzi, 2025 yılının başlarında Kadıköy'deki bit pazarında alışveriş yaparken çıkan tartışmada B.B. tarafından beş yerinden bıçaklanmış, ardından U.B. tarafından tekmelenmişti. 15 gün hastanede yaşam mücadelesi veren Minguzzi, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Dava süreci kamuoyunun gündeminde

Adalet arayışı içinde olan Minguzzi’nin ailesi ve insan hakları savunucuları, davayı yakından takip ediyor. 17 Temmuz'daki duruşmada tanıkların dinlenmesi ve delil incelemelerine devam edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi