Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) yeni haftada, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren önemli bir düzenlemeyi ele alacak.

Emeklinin Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenecek bayram ikramiyesini yüzde 50 artışla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkaracak kanun teklifi yeni haftada TBMM’nin gündeminde olacak. Genel Kurul’da gündemin ilk sırasında 8. Yargı Paketi olacak.

Yargı alanındaki düzenlemeler

8. Yargı Paketi olarak bilenen pakette yargılama süreçleriyle ilgili düzenlemelerin yanısıra emekliler için de müjdeli haber getiriyor… Paketin içinde yer alan bir maddeye göre, emeklilere iki bayramda verilecek ikramiye yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkacak.

TBMM Genel Kurulu haftalık çalışmalarına Salı günü başlayacak ve gündemin ilk sırasında “Yargı Paketi” olacak.  8. Yargı Paketi ayrıca yargılama süreçlerine yeni düzenlemeler getirecek.

Teklife göre, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç sayılacak, adli para cezaları arttırılması gibi düzenlemeler bulunuyor. Bu düzenlemeler suçla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanmasını amaçlıyor.

Kaynak: AA