Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimsek, girilen seçim sürecinde iktidar ve Cumhur İttifakı ortaklarına Muhsin Yazıcıoğlu davasının kırmızı çizgileri olduğunu hatırlatarak sert mesajlar verdi. Başkan İlkay Şimşek "Muhsin Yazıcıoğlu davasını kapattıran güç odaklarının amacını biliyoruz, onlarla bir arada durmamız, birlikte yol yürümemiz mümkün değil, bizimle yol yürümek isteyenler, bizimle görüşmek isteyenler bilmeli ki; Muhsin Yazıcıoğlu davasını dava bilmemiş ve davanın takipçisi olmamış hiç kimseyle beraber olmayız" dedi.

"YÜREĞİMİZ ACI VE AZAP İÇİNDE"

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Şimşek, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını ifade ederek şunları söyledi: “Dün çadırlarında zor şartlarda yaşayan depremzedelerin Adıyaman’da, Urfa’da, kısmen Kahramanmaraş’ta uğradığı sel felaketinden dolayı can kayıpları oldu. İnsanlar zaten olağanüstü şartlarda yaşıyordu, bu kez selin afetine uğradılar, çadırları sular kapladı, kardeşlerimizi sel yuttu, 14 canımızı kaybettik, onlara rahmet diliyorum, keşke çadırları kurarken, geçici yaşam yerlerini belirlerken dere yataklarına çadırlar kurulmamış olsaydı. Hâlâ ders almadığımız ortada, hâlâ gelişigüzel hareket ettiğimiz gerçeğiyle karşı karşıya olmanın acısı yüreğimizde. 14 Mayıs’ta seçime gideceğiz, ama yüreğimizin yarısı acı ve azap içerisinde, biz Kahramanmaraş’ta seçimi nasıl yapacağız? Adıyaman’da insanlara ne diyeceğiz? Hatay’da nasıl insanların yüzüne bakacağız? Muhalif düşünceye sahip, ülkenin sistemini değiştirmek üzere yola çıkmış bir siyasi partinin İl Başkanı olarak söylüyorum; İnşallah ülkeyi yönetenler de yüzünü boyamadan giderler, gerçekleri olduğu gibi kabul edip en azından bundan sonra doğrulara sahip çıkarlar.

"YARININIZ DÜNÜNÜZÜ ARATMASIN"

Seçmenlere seslenerek "Böyle gitsin dediğinizde şunu bilmelisiniz ki yarınınız, dünleri aratır hale gelecek" diyen Milli Yol Partisi İl Başkanı İlkay Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye bir karar verecek, öncelikle yapılacak seçimin adil, adaletli, millet iradesini tam olarak yansıtması için iktidarı, muhalefeti, büyük bir çaba sarf etmeliyiz. Milletimiz, sandık başında iki şeyi tercih yapacak, ya ‘Böyle geldi böyle gider’ diyecek, ya da ‘Hayır, yeter, böyle geldi böyle gitmesin.’ diyecek. Milletimiz ya adalet ya adaletsizlik, ya liyakat ya liyakatsizlik, ya üretim ya borçlu hayata devam etmek gibi tercihler yapacaktır. Bu seçim Türk milleti için, bu coğrafya için bir dönüm noktasıdır. Buradan bütün partilere de sesleniyoruz, milletin parası ile siyaset yapanlara sesleniyoruz, Hazine’den para alıp millete caka satanlara sesleniyoruz. Bari bu seçimde, azıcık yüreğiniz, insanlığınız, vicdanınız varsa milletin parası ile siyaset yapmak yerine, milletin parasını millete geri verin. Biz Milli Yol Partisi olarak, sistemi değiştireceğiz, her şeyi değiştireceğiz. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar