MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner dikkat çeken açıklamalarda bulundu. MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner,  İYİ PARTİ’in (İyi Parti) FETÖ terör örgütünün siyasetteki uzantısı olduğunu, FETÖ terör örgütünün desteğiyle kurulduğunu CHP ve HDP’nin desteğiyle Meclis’e girdiğini söyledi. İyi Parti İl Başkanı Zafer İksir’e de, “Seçimler Kandil veya Pensilvanya’da yapılmayacak” cevabını verdi.

İYİ Parti ile HDP arasında siyasi söylem ve eylem bakımından fark olmadığını söyleyen Tosuner, İYİ Parti Başkanı Akşener’e “3 Martta kalktığın ve zehir zemberek eleştirdiğin masaya seni kim oturttu? 72 saatte neler oldu da gidİYİ Parti tıpış tıpış altılı masaya oturdun? Masaya oturma talimatını kim verdi? FETÖ mü? Kandil mi? Beyaz Saray mı?” diye sordu.  

“TÜRK MİLLETİ İYİ PARTİYİ MAYIS’TA SANDIĞA GÖMECEKTİR”

Baraj altına inen İYİ PARTİ’in tükenmişlik sendromuyla sağa sola saldırdığını söyleyen Tosuner, İYİ Parti, “ PKK destekçilerini, FETÖ’cüleri, şehidimizin bacısına sövenleri, Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs verenleri, küfürbazları, dolandırıcıları milletvekili adaylığında liste başı yapmıştır. Temayüllerin uyduruk olduğu, liste başlarının parayla satıldığı kamuoyuna yansımıştır. İYİ PARTİ’in gerçek yüzü ortaya çıktığı için vatandaşlarımız büyük tepki göstermiş, İYİ PARTİ baraj altına düşmüştür. Baraj altına inan İYİ PARTİ, tükenmişlik sendromuyla sağa sola saldırmaktadır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. İYİ PARTİ, kuruluş amacını gerçekleştirmiş ve miadını doldurmuştur. Türk Milleti İYİ PARTİ’i 14 Mayıs’ta sandığa gömecektir.”

“İYİ PARTİ FETÖ DESTEĞİ İLE KURULDU”

İYİ PARTİ’in FETÖ terör örgütünün desteğiyle kurulduğunu söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “ İYİ Parti FETÖ terör örgütünün desteğiyle kurulmuş, CHP ve HDP’nin desteğiyle Meclis’e girmiştir. İYİ PARTİ, FETÖ terör örgütünün siyasetteki uzantısıdır. Bunu ben söylemiyorum. İYİ PARTİ’in kurucuları ve genel başkan yardımcıları söylüyor. İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 17 Mayıs 2016’da bir televizyon programında “Meral Akşener’in bütün illerdeki programlarını FETÖ organize ediyor. O illerdeki cemaat mensupları Meral Akşener’in mitinglerine ve toplantılarına katılıyorlar. Cemaattin Meral Akşener’e destek olduğu kesindir. Ne tür bir ilişkiye dayanır, bilmem. Cemaatin yayın organları Meral Akşener'i destekliyor.'' demiştir. Koray Aydın İYİ PARTİ’e katıldıktan sonra 23 Ağustos 2017’de “Meral Akşener’e FETÖ’nün destek verdiğine yönelik açıklamalarınızı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya “Hayır bir düzeltme ihtiyacı hissetmiyorum.” şeklinde cevap vermiştir. İYİ PARTİ Başkanı Meral Akşener’in baş danışmanı Hasan Sami Özvarinli FETÖ terör örgütünün İYİ PARTİ’i esir aldığını söylemiştir. İYİ PARTİ’in kurucularından Gazeteci Vedat Yenerer İYİ PARTİ’in 14 Mayıs seçimlerinde liste başlarına FETÖ bağlantılı isimleri koyduğunu söyleyerek “bu kadar tahribat ancak talimatla olur.” diyerek İYİ PARTİ başkanının talimatla FETÖcüleri liste başı yaptığını söylemiştir.” dedi. 

“İYİ PARTİ , EMPERYALİZMİN TAŞERONUDUR”

İYİ PARTİ’in emperyalizmin taşeronluğunu yaptığını söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “ Zillet ittifakı 12 Şubat 2022 tarihli ortak bildirisinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin kararlarına uymayı taahhüt etmiştir. İYİ PARTİ başkanı Meral Akşener de bu ortak bildiriye imza atmıştır. Avrupa Konseyi ve AB’nin Türkiye ile ne gibi kararları var: İmralı Canisi Öcalan ve terörist Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması, Ege’deki adalar Yunanistan’a verilmesi, PKK ve YPG’ye karşı yapılan operasyonlara son verilmesi, Türkiye’nin Akdeniz’de doğal gaz arama faaliyetlerine son verilmesi, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın geçersiz sayılarak Türkiye’nin Libya’dan çekilmesi, Ayasofya’nın tekrar müzeye dönüştürülmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Kapalı Maraş açılmaması yer almaktadır. İYİ PARTİ başkanı, 24 Eylül 2019’da “Amerika’nın teklifini kabul edİYİ Parti S-400’leri aktive etmeyelim. Amerika ile iyi geçinelim.” derken, 24 Şubat 2022’de “Türkiye, S-400’lerden acilen kurtulmalı” diyerek ABD ve Pensilvanya’nın taşeronu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk Milleti bu ihanete göz yummayacak, emperyalizmin taşeronluğunu yapanlara 14 Mayıs’ta gereken cevabı verecektir.” dedi.

“HDP İLE İYİ PARTİ ARASINDA FARK YOKTUR”

HDP ile İYİ PARTİ arasında siyasi söylem ve eylem bakımından fark olmadığını söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “HDP ile İYİ PARTİ arasında siyasi söylem ve eylem bakımından fark yoktur. HDP, ‘PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini söylüyor ve sırtımızı PKK’ya, ypg’ye yaslıyoruz’ diyor. İYİ PARTİ başkanı Meral Akşener “HDP, Kürtlerin siyasi temsilcisidir. HDP, legal ve meşru bir Partidir. AK Parti ve MHP, HDP'yi şeytanlaştırdı.” diyerek PKK terör örgütünün siyasi kolu HDP’yi meşrulaştırmaya çalışıyor.

İYİ Parti’nin PKK terör örgütü uzantısı HDP ile işbirliği yaptığını belirten Tosuner, “HDP, PKK terör örgütüyle işbirliği yapıyor. İYİ Parti, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapıyor. HDP’li Süreyya Önder, Ahmet Türk ve HDP Grup Başkanvekili Fatma İYİ Parti ile işbirliği yaptıklarını itiraf etmiştir.

HDP terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor. İYİ Parti Başkanı Akşener, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istemekle kalmıyor, terörist Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kuruyor.

HDP, terör operasyonlarına karşı çıkıyor. İYİ PARTİ başkanı Akşener ‘Fırat'ın doğusuna gidilecek ne olacak?’ diyerek HDP’ye destek veriyor, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlara karşı çıkıyor.

Türkiye, Mavi Vatan’daki meşru hakları için Libya ile anlaşma imzalamıştır.   İYİ PARTİ, CHP ve HDP ile birlikte bu anlaşmaya karşı çıkarak Meclis’te “RET” oyu kullanmıştır. 

İYİ PARTİ, CHP, HDP ve SP ile birlikte Türkiye’nin üniter yapısını bölmeye yönelik Anayasa toplantıları yapmış, Anayasa’dan “Devletin resmi dili Türkçedir”, “Atatürk, Atatürk Milliyetçiliği”, “Türk ve Türk Milleti” ibarelerini çıkarma konusunda anlaşmıştır. 

HDP, Türkiye’yi bölmeye çalışmakta, Güneydoğu Anadolu’yu Kürdistan olarak nitelendirmektedir. İYİ PARTİ başkanı Meral Akşener ise “burası Kürdistan” diyenler karşısında sükut ikrardandır misali süt dökmüş kedi gibi sessiz kalmıştır.

11 Ocak 2018’de Meclis’te HDP’li Leyla Zana’nın vekilliğinin düşürülmesi oylanmıştır. İYİ PARTİ’in toplam 6 milletvekilinin tamamı oylamaya katılmayarak HDP’ye destek vermiştir.  1 Mart 2022’de Meclis’te HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması oylanmıştır. 36 İYİ PARTİ milletvekilinden 10’u oylamaya katılmıştır. 

17 Nisan 2021’de terör örgütleriyle iltisaklı olanların ve terör destekçilerinin kamu kurumlarına sızmasını engellemek amacıyla Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Mecliste görüşülerek yasalaştı. İYİ PARTİ,  CHP ve HDP ile birlikte bu kanun oylamasında ret oyu kullanmıştır. CHP, HDP ve İYİ PARTİ Grup Başkanvekilleri bu kanun teklifi aleyhine TBMM’de 30 dakikalık ortak basın toplantısı yapmıştır.

“Bu devlet katil, Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir, seri katildir.  Bu devleti yıkmamız gerekiyor.” diyen eski HDP milletvekili yeni TİYİ PARTİ’li Ahmet Şık tutuklanmıştır.  İYİ PARTİ başkanı Akşener sosyal medyadan “Haksız ve hukuksuzluk insanlarımızın yıllarını çalıyor. Sn. Murat Sabuncu ve Sn. Ahmet Şık aramıza hoş geldiniz” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmamız gerekiyor, bu devlet seri katil diyen bir teröriste sahİYİ Parti çıkmıştır.

İYİ PARTİ, CHP ve HDP, Türk Ordusuna katil diyen TabİYİ Partiler Birliği Başkanı ile birlikte 13 Ocak 2022’de TBMM’de ortak basın toplantısı yapmıştır.

26 Ekim 2021’de Meclis’te Suriye ve Irak Tezkereleri görüşülmüştür. CHP ve HDP bu tezkerelere ret oyu kullanmıştır. 36 İYİ PARTİ milletvekilinden 3’ü kabul oyu vermiş, bir İYİ PARTİ milletvekili (Durmuş Yılmaz) ret oyu kullanmış, diğerleri oylamaya katılmamıştır.                                             

14 Nisan 2020’de Meclis’te Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun görüşülmüştür.  Bu kanun görüşmeleri sırasında CHP, İYİ PARTİ ve HDP; cezaevlerindeki PKK’lı ve FETÖ’cü teröristlere af çıkartılması için önerge vermiştir.

27 Aralık 2020’de Meclis’te Terörizmin Finansmanının Önlenmesine yönelik kanun görüşülmüştür. CHP, HDP ve İYİ PARTİ ağız birliğiyle konuşup, el birliğiyle ret oyu kullanmıştır.” dedi.

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener’in PKK destekçilerini, FETÖcüleri. şehidin bacısına sövenleri, küfürbazları ve dolandırıcıları 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde liste başı yaptığını söyleyen MHP il başkanı Cüneyt Tosuner, “HDP,  “Bu seçim Öcalan’ın özgürlük seçimidir. Yüzyıllık Türkiye’den hesap soracağız.” derken,  İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul ikinci sıra milletvekili adayı  Mehmet Salim Ensarioğlu “Öcalan'a ev hapsi imkanı tanınmalı, görüntülü veya görüntüsüz olarak telefonla televizyona çıkarılmalı” demektedir. 

HDP milletvekilleri “15 Mayıs’ta Öcalan olacak” derken İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul üçüncü sıra milletvekili adayı Bahadır Erdem, “Leyla Zana ilk kıvılcımı attı. Özerklik yetmiyor. Ellerimizi taşın altına koyarak Apo’yu ev hapsine yollayacağız.” demektedir.

HDP, Türk ordusuna katil derken, İYİ PARTİ Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şehidimizin bacısına küfretmiş, İYİ PARTİ başkanı Lütfü Türkkan’a İYİ Parti çıkmıştır. Lütfü Türkkan’ı 14 Mayıs seçimlerinde Kocaeli’den liste başı milletvekili adayı göstermiştir.

İYİ PARTİ Başkanı, Ülkücü Şehidimiz Fırat Çakıroğlu'nun katili PKK’lı Nurullah Semo'ya burs veren ve bu ailenin düğününde halaybaşı olan Seyithan İzsiz’i İstanbul üçüncü bölge ikinci sıradan milletvekili adayı yapmıştır. 

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener,  FETÖ terör örgütü ilişkisi bilinen Buğra Kavuncu’yu İstanbul ikinci bölge birinci sıradan milletvekili adayı yapmıştır.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Mustafa Gürban’ın sosyal medyadan yaptığı hakaret ve küfürler ile Borsa İstanbul’daki hisselerle ilgili yatırımcıları yanılttığı gerekçesiyle Sermaye Piyayası Kurulu tarafından defalarca ceza kesildiği kamuoyuna yansımıştır. Gürban’ın Parti içinden gelen yoğun ‘Çekil’ baskılarına karşı: Tamam çekileyim ama adaylık için kime kaç para verdiğimi de açıklasam olur mu? diye karşılık verdiği iddia ediliyor.

İYİ Parti’nin Elazığ birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği İrfan Sönmez’in FETÖcü olduğu ve FETÖ elebaşına yaptığı övgüler kamuoyuna yansımıştır.

İYİ Parti Adana Milletvekili adayı İsa Ayanoğlu’nun FETÖ üyeliğinden tutuklandığı ve bir süre ceza evinde yattığı kamuoyuna yansımıştır.

İYİ Parti’nin Ordu’dan birinci sıra milletvekili adayı gösterdiği İdris Naim Şahin’in FETÖ operasyonlarında örgüt mensuplarına desteğe koştuğu kamuoyu tarafından bilinmektedir.” dedi.

“İYİ PARTİ BAŞKANINI MASAYA HANGİ GÜÇ OTURTTU?”

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener’e seni masaya hangi güç oturttu diye sorun MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “ İYİ PARTİ başkanı Meral Akşener, “Bize Kılıçdaroğlu’nu dayatıyorlar. Buna boyun eğmeyiz” diyerek 3 Mart 2023 tarihinde masadan kalkmıştır. İYİ PARTİ başkanı Meral Akşener 6 Mart 2023 tarihinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması konusunda anlaştıklarını söyleyerek altılı masaya geri oturmuştur. Akşener 6 Marttaki açıklamasında İmamolğu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülünü kendisinin bulduğunu ve masanın kabul ettiğini söylemektedir.  Oysa ki, FETÖ firarisi Savaş Genç 5 Mart 2023 tarihindeki sosyal medya paylaşımında: "Benim bulabildiğim son formül. Madem Kılıçdaroğlu'ndan vazgeçilmeyecek ve arkasında durulacak. Şu tabloya rağmen risk alınacak. O zaman yapılması gereken şey şu: Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a başkan yardımcısı olarak atayacak. Ve net bir şekilde meydan meydan onlarla gezecek.” demiştir. Görüldüğü üzere Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına yönelik formül İYİ PARTİ başkanının formülü değildir. Projenin sahibi FETÖ terör örgütüdür, İYİ PARTİ başkanı da bu projenin taşeronudur. İYİ PARTİ başkanına sormak gerekir: 3 Martta kalktığın ve zehir zemberek eleştirdiğin masaya seni kim oturttu? 72 saat sonra neden gidİYİ Parti tıpış tıpış altılı masaya oturdun? Masaya oturma talimatını kim verdi? FETÖ mü? Kandil mi? Beyaz Saray mı?” diye sordu.  

BAŞKAN İKSİR’E,”SEÇİM MANİSA’DA YAPILACAK” CEVABI

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Zafer İksir’in Manisa’daki tüm milletvekillerini CHP ve İYİ Parti kazanacak şeklindeki açıklamasına cevap veren MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “ İYİ Parti Manisa İl Başkanı Zafer İksir 14 Mayıs Seçimlerinde Manisa’daki 10 milletvekilinden 5’ni CHP’nin, 5’inci İYİ Parti’nin çıkaracağını söylemiş! Kendi buğday ambarında zanneden Zafer İksir’e hatırlatmak gerekir: Seçimler Manisa’da yapılacak.  Kandil veya Pensilvanya’da yapılsaydı dediğin doğruydu. Oyların tamamını CHP ve İYİ PARTİ alırdı. Gerçi ortağınız HDP’yi de unutmamak gerekir…” dedi.

“İYİ PARTİ, TÜKENMİŞLİK SENDROMUYLA SALDIRACAK YER ARAMAKTADIR”

İYİ Parti’nin kuruluş amacını gerçekleştirdiğini ve miadını doldurduğunu söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner,”Türk Milleti, İYİ PARTİ ile HDP arasındaki işbirliğini açıkça görmüştür. İYİ PARTİ başkanının PKK destekçilerini, FETÖcüleri, şehidimizin bacısına küfredenleri, Fırat Çakıroğlu’nu şehit eden teröristlere burs verenleri küfürbazları, ahlaksızları, dolandırıcıları, milletvekili listelerinin başına yazdığını görmüştür. İYİ Parti’nin Türk Milletinin milli çıkarlarına muhalefet ettiğini ve emperyalistlerin taşeronluğunu yaptığını görmüştür. İYİ Partili milletvekilleri, milletvekili adayları, teşkilatlar ve Partililer milletvekili adaylığı için yapılan temayül yoklamasının uyduruk olduğunu,  hatta liste başlarının parayla satıldığını görmüştür. İYİ Partili milletvekilleri ve milletvekili adayları bunları itiraf etmiştir. Benzer durum Manisa’da da yaşanmıştır. İYİ PARTİ Manisa Milletvekili Adayı Orkun Şıktaşlı, Manisa’da yapılan temayülde hile yapıldığını, temayülün eşit rekabet şartlarında yapılmadığını, hileli ve bol yanlışlı olduğunu, sonuçların sağlıklı ve doğru olmadığını” söylemiştir. İYİ PARTİ, illerde milletvekili adaylığı için yapılan temayül yoklamasına uyulacağını söylemesine rağmen İYİ Parti Başkanı Manisa’ya kontenjan milletvekili adayı olarak Şenel Sunat’ı göndermiştir. Bu durum Manisa’daki İYİ PARTİ teşkilatlarında ve üyelerinde büyük bir öfkeye neden olmuş, Parti içinde kavgalar hatta yumruklaşmalar yaşanmıştır. Bütün bunlar neticesinde İYİ PARTİ’in oyları baraj altında düşmüştür. İYİ PARTİ’in oylarının yüzde 6,6’nın altında düştüğünü bizzat Meral Akşener’in danışmanı İYİ PARTİ Milletvekili Aytun Çıray  söylemektedir. Tükenmişlik sendromuna giren İYİ PARTİ başkanı tekrar oylarını artırabilmek için çaresizlik içinde sağa sola saldırmaktadır. Manisa İYİ PARTİ başkanı da Zafer İksir de aynı yoldan gitmektedir. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. İYİ PARTİ, kuruluş amacını gerçekleştirmiş ve miadını doldurmuştur. Türk Milleti 14 Mayıs’ta sandığa gömecektir.” dedi.

Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Türkiye, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde yakaladığı istikrar ile “Lider Ülke Türkiye” hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Emperyalist güçler; Terör saldırıları, darbe girişimleri, iç savaş senaryoları, rejim tartışmaları, siyasal kuşatmalar ve ekonomik operasyonlarla Türkiye’nin önünü kesmeye çalışmaktadır. Zillet ittifakı, küresel güçlerin taşeronluğunu yapmakta, milli çıkarlarımıza muhalefet etmekte, terör örgütleriyle işbirliği yapmakta, yalan haberlerle, algı operasyonlarıyla iç barışımızı ve toplumsal huzuru bozmaya, Türkiye’yi, kaos ve kargaşaya sürüklemeye çalışmaktadır. Bu nedenle 14 Mayıs Seçimleri ülkemizin geleceği bakamından hayati bir öneme sahİYİ Partitir. 14 Mayıs’ta Aziz Milletimiz ülkemizi ve milletimizi karşılıksız sevenler ile Türkiye düşmanları ve taşeronları arasında tercihini yapacaktır. Aziz Milletimizin 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimlerde “Lider Ülke Türkiye” ülkümüzün gerçekleşmesi Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Cumhur İttifakına destek vereceğine inancımız tamdır. İnşallah 14 Mayıs 2023, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın yeni bir zaferine sahne olacaktır.”

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt