MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, Türk milletinin asrın deprem felaketi nedeniyle 50 binden fazla insanını kaybettiğini ve Ramazan ayına bu büyük acıyla girdiğini hatırlatan Uçak, bu yılki Ramazan Bayramı'nın da buruk bir şekilde kutlandığını kaydetti.

Deprem felaketi sonrasında ve Ramazan ayı boyunca Türk milletinin büyük bir kardeşlik seferberliği yürüterek depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştığını belirten Ali Uçak, "Bizler Manisalılar olarak da depremin hemen ertesinden itibaren tüm imkanlarımızla deprem bölgesine her türlü desteği sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da her türlü maddi ve manevi desteği depremzede kardeşlerimize vereceğiz. İnşallah bölgedeki kardeşlerimizin yaraları kapandığında hep birlikte çok daha güzel bayramlar yaşayacağız" dedi.

"BAYRAMLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye'nin ve İslam dünyasının her anlamda zor günlerden geçtiğine işaret eden Uçak, "Yaşadığımız zorluklar karşısında bu bayramın ikramına, iradesine ve manevi imkanlarına kaçınılmaz bir ihtiyaç duyduğumuz açıktır, ortadadır. Bayramımız birdir, bayrağımız birdir, kıblemiz birdir, kaderimiz birdir, has bahçemiz olan devletimiz ve milletimiz birdir. Bütün bu birliklerin farkında olarak, inşallah ülkemizi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında muasır medeniyet hedefine ulaştıracağız" diye konuştu.

"BAYRAMLAR BARIŞ VAHASIDIR"

Bayram süresince depremin hüznünün ve bayramın sevincinin bir arada yaşanacağını ifade eden Uçak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayram, kırgın gönülleri buluşturan kardeşlik havzası, dargın ve küskün bedenleri kavuşturan barış vahasıdır. Kavgada gelecek arayanlara, kargaşaya umut bağlayanlara, karışıklığı ve karanlığı geçim kapısı görenlere en kalıcı mesaj, en tesirli mukavemet bayramın mana ve ruh enginliğidir. Çatık kaşların, asık yüzlerin, soğuk bakışların, sıkılı yumrukların bayramın sıcaklığıyla, bayram günlerinin esenlik ve erdemiyle tasfiye ve telafi edilmesi samimi dileğimdir. Ben bu duygu ve düşüncelerle Manisalı hemşehrilerimin ve tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bayramın, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum."

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt