Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, mart ayındaki yerel seçimler öncesi ilk mitingini, 'Cumhur bizim Türkiye hepimizin' temasıyla Mersin Millet Bahçesi yanındaki alanda yaptı. Konuşmasının başında Mersin'in her şeyden önce tarih, kültür ve ticaret kendi olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Aynı zamanda Mersin kardeşliğin timsalidir. Burada ayrımcılığa yer yoktur, burada aymazlığa geçit yoktur. Mersin'de, Türkiye'mizin her yöresinin kokusu hakimdir. Ne var ki Mersin son 5 yıldır yerinde saymaktadır. Slogan milliyetçiliği, dedikodu belediyeciliği, sosyal medya belediyeciliği, ideolojik ve ilkel belediyecilik anlayışı Mersin'i yorgun düşürmüştür. Kayırmacılık, haksızlık, yolsuzluk ve hukuksuzluk Mersin'in önünü kapatmıştır. Kurulan paravan şirketler kanalıyla belediye imkanlarının nerelere ve kimlere aktarıldığını ve bölücü mihrakların nasıl şımartıldığını biliyoruz. Mersin'den Anamur'a kadar, belediye eliyle peşkeş çekilen işletme, kafe ve restoranları biliyoruz. CHP'li büyükşehir belediyesi bağlanan umutları israf etmiştir. CHP'li büyükşehir belediyesi ile hayal kırıklığı devasa boyutlara ulaşmıştır. Mersinli kardeşlerimi düşünen, dertlerine derman olan, darda ve zorda kalan insanlarımızı sahiplenen, bu kentin lehine taş üstüne taş koyan belediye yönetiminden ortada ne iz ne de eser vardır." dedi. 

Devlet Bahçeli Manisa'ya Geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri'nin bir sonraki ziyaretinin hedefi, partisinin 2019'da büyükşehir belediyesini kazandığı Manisa olacak. 4 Şubat tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan etkinlikte MHP Lideri, önemli mesajlarını Manisa halkına iletecek.

MHP, Manisa'da mevcut belediye başkanı Cengiz Ergün liderliğinde, Mersin'de ise Serdar Soydan liderliğinde yerel seçim yarışına girecek. Bu iki isim, Cumhur İttifakı çerçevesinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından da desteklenecek. Cumhur İttifakı, yerel seçimlerde güç birliği yaparak ortak adaylarla seçimlere katılmayı planlamaktadır.

MHP Lideri'nin Manisa ziyareti, partisinin stratejik önem atfettiği bölgelerden biri olan Manisa'da seçim sürecine verdiği önemi gösteriyor. Bu ziyaret, partinin Manisa'daki yerel seçim çalışmalarını daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi