Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için seçim kampanyasına hızlı bir başlangıç yaptı. MHP Lideri, ilk mitingini Mersin'de gerçekleştirdi ve bugün ikinci mitingini Manisa'da düzenliyor. "Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin" temasıyla gerçekleşen Manisa mitinginde Bahçeli, önemli açıklamalarda bulunuyor ve seçim sürecine dair partisinin hedeflerini paylaşıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'da düzenlenen mitingde seçim atmosferine damga vuran önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan mahalli idare seçimlerine sayılı günler kala, Manisa halkına hitap etti.

“5 YIL ÖNCE İŞİ EHLİNE TESLİM ETTİNİZ” DEDİ VE CENGİZ ERGÜN'Ü İŞARET ETTİ

Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Bitlikte çok daha güçlüyüz, hep beraber çok daha güvendeyiz. Manisa bizim, Türkiye hepimizin. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idare seçimlerine 56 gün kala sizlerin huzurundayız. Bugünkü açık hava toplantımızın gerçekleştirilmesinde sorumluluk alan tüm dava arkadaşlarımı kutluyorum.  Kalbimiz her zamanki gibi Manisa ile bir çarpıyor. Gönlümüzü Manisa'ya verdik, gözümüzü Manisa'ya çevirdik, göğsümüzü Manisa ve Türk milleti için siper ettik. 5 yıl önce Manisa'yı tekrar ehline teslim ettiniz. Manisa tarihimizin canlı şahididir. Devlet yönetiminin ilk durağı, ilk şehridir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde 16 şehzade, Manisa'da sancak beyliği yapmıştır. Kanuni'nin Fatih’in yolu, Manisa'dan geçmiştir. Milli Mücadele’nin körüğü Manisa’dan ateşlenmiştir. 2023'ün zafer yolu, Manisa'da ardına kadar açıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü, sizlerin desteği ile açıldı. İnanıyorum ki Manisa, yine sevdalılarına kucak açacaktır. İnanıyorum ki Manisa, varlığına ve birliğine ipotek koydurtmayacaktır. Çünkü Manisa bizim Türkiye hepimizin.” İfadelerini kullandı.

“31 Mart'ta, 29 Mart 2009'dan beri Manisa'nın çehresini güzelleştiren, zincirlerini çözen, talihini değiştiren, birikim ve tecrübesiyle adından söz ettiren Sayın Cengiz Ergün ile yola devam ediyor musunuz?” sorusunu Manisalılara soran Devlet Bahçeli coşkulu cevabın ardından, “Cengiz Ergün'ü bir kez daha iradenize ve takdirinize emanet ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

Erdoğan ve Özel’in görüşeceği tarih belli oldu! Erdoğan ve Özel’in görüşeceği tarih belli oldu!

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Mahalli idareler seçimlerine 54 gün kala sizlerleyiz. Kalbimiz Manisa ile bir çarpıyor. 31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize, Manisa'mıza, milli birlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

2019'da beka için milli karar çağrısı yapmıştım. Manisa'nın ehline emanet edileceğini söylemiştim; hamd olsun Manisa ehline emanet edildi. Manisa yanımızda durdu. Manisa'yı hizmetle kucakladık. Manisa tarihimizin canlı şahididir. Devlet yönetiminin ilk durağıdır. 16 şehzade Manisa'da sancak beyliği yapmıştır. İmparatorluk çınarının kökü Manisa'dan sulanmış, milli mücadele zaferi Manisa'da körüklenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü sizlerin desteği ile taçlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde korkuluklar yıkıldı. 

8 ay önce yine Manisa'ya sahip çıkıp sağlam iradeyi seçerek "istikrar sürsün Türkiye büyüsün" tercihinde bulundunuz. 31 Mart'ta da yerel seçimlerde de inanıyorum ki Manisa yine sevdalılarına kucağını açacaktır. Varlığına ve birliğine ipotek koydurmayacaktır.

31 Mart'ta sandığa gidecek misiniz, sandığa sahip çıkacak mısınız, geleceğinize sahip çıkacak mısınız, huzurunuza sahip çıkacak mısınız, Cumhur İttifakı'na destek çıkacak mısınız? Madem evet diyorsunuz, sayın Cengiz Ergün'ü bir kez daha iradenize emanet ediyorum.

Manisa'da demlenmiş siyasi eylemcilere müsaade yoktur. Manisa'nın tamamının hizmetine talibiz. 

Belediye adaylarımızın alayını birden sizlerin onayına sunuyorum. Soruyorum sizlere; vakti geldiğinde sandığa gidince Cumhur İttifakı'na destek verecek misiniz? Değerli adaylarımıza oy verecek misiniz?

31 Mart'ta bir miyiz, beraber miyiz, Cumhur İttifakı'nı yükseltiyor muyuz, belediye adaylarımızın arkasında duruyor muyuz?

Entrika siyaseti ile hizmet siyasetini aynı kalıba sokamayız. MHP olarak amacımız vatandaşlarımıza müreffeh hayat sunmak. Bölücülerle demlenip Manisa'nın önünü kesmeye çalışanların her türlü çirkefliği yaptığını görüyor omurgalarını kırmak için Kuvayı Milliye ruhuyla direniyoruz. Maksadımız Türk ve Türkiye yüzyılı hedeflerini gerçekleştirmektir.

Hizmet kervanımız 31 Mart'tan sonra hızlanacak. Belediye sorumlulukları kentsel altyapı sorunlarını çözmek değildir. Yalnızca temizlik, itfaiye, zabıta, ağaçlandırma değildir. Belediye demek insan onuruna, hayat ve varlığına haysiyetli muamele demektir. Gözyaşlarını silmeyen, ihtiyaç sahiplerini gözetmeyen belediye gerçek manada görevini yerine getirmiş sayılmaz.

Bizim için vatandaşın huzuru, refahı, güveni her şeyden önceliklidir. Milletin desteği olmadan hiçbir siyasi hedef başarıya ulaşamaz. Yüksek hedeflere varamaz. En büyük arzumuz milletimizi her açıdan layık olduğu şekilde temsil etmektir. Her insanımızın beklentilerini karşılamak için çalışıyoruz.

Suça ve suçluya hoşgörü olamaz. Teröre ve teröriste acımak diye bit şeyden bahsedilemez. Masum insanlarımızın hayatına kasteden hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması, bir daha güneş ışığı görmemeleri beklentim ve temennimdir. Şoförümüzü katleden cani vatandaşlıktan çıkarılmalı.

Kaynak: Özkan Çelik