TBMM’nin açılışının 103’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu TBMM Genel Kurulu’nda düzenlendi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu Özel Gündemli Toplantısı’nda konuştu.

  Tarihte bazı dönemlerin derin manası olduğunu ve bu manaların çağları aşarak geçmişten geleceğe bir köprü gibi uzandığını söyleyen Akçay, “Büyük devlet olmanın, millet şuuru ile birlikte yaşamanın mihenk taşları da bu dönemlerde gizlidir. Bu sebeple bağımsızlık ve egemenlik destanımız olan 23 Nisan, büyük devletler kuran, 3 kıtada, 7 iklimde bütün insanlığı kucaklayan nizamlar inşa eden Türk milletinin şanlı tarihinin müstesna bir örneğidir. 23 Nisan Türk milletinin işgallere, felaketlere, katliamlara ve ıstıraplı göçlere mahkum edilişine karşı muhteşem şahlanışıdır. Bağımsızlık mücadelemiz, işgalcilerden himaye dilenenlere ‘Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı’ diyerek, vatan için her bedeli göze alan Kuva-i Milliye’de anlam bulur” diye konuştu.

  “TBMM’Yİ AÇAN KAHRAMANLAR KÖKEN, DİN, MEZHEP, YÖRE AYRIMI YAPMAKSIZIN MİLLİ DEVLET ÜLKÜSÜNDE BİRLEŞTİLER”

  Ağır şartların getirdiği zorlukların Ankara’da olağanüstü yetkilere sahip bir meclisin toplanmasını zorunlu kıldığını söyleyen Akçay, “TBMM 103 yıl önce memleketin dört bir yanından gelen kahramanların dualarıyla, azim ve iradesiyle açıldı. O kahramanlar ümitleri boğan felaketlerden göz kamaştıran zaferle çıkartarak 23 Nisan'da ülkemize hürriyeti müjdelediler. Meclis çatısı altında bölücü emellerle farklılıkların altını çizmek yerine etnik köken, din, mezhep, yöre ayrımı yapmaksızın milli devlet ülküsünde birleştiler. 23 Nisan'ı devletimizin geleceği olan çocuklarımıza ve dünyadaki tüm çocuklara armağan ederek umut saçan bir gelecek inşa ettiler” açıklamasında bulundu. İHA

Editör: Onur Yılmaz