Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde AA muhabirine, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yarın sabah başlayacak olan yağışların 5 günlük periyotta ülkenin büyük bir bölümünde etkili olacağını belirten Yavuz, Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olacağını, çarşambadan itibaren ise kuzeyden gelen yeni bir yağışlı hava akımının etkisiyle sıcaklıkların düşeceğini ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiğini ifade etti.

Sürücüler dikkatli olmalı

Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli lodosun etkili olacağını açıklayan Yavuz, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların şu an devam ettiğini ancak çarşamba gününden itibaren düşmeye başlayacağını belirten uzmanlar, perşembe ve cuma günlerinde sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini, hafta sonunda ise mevsim normallerinin altına ineceğini öngördü.

Mart ayının, hızlı bir sıcaklık düşüşüne sahne olabileceği bildiriliyor. Vatandaşların, baharın yaklaştığını görünce rahatlamalarına rağmen, hava durumunu dikkatli bir şekilde takip etmeleri gerektiği önemle vurgulanıyor.

Manisa hava nasıl olacak?

Manisa’da da hafa boyunca yağışlı hava görülecek. Sıcakların ise 7-8 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

3 büyükşehirde hava durumu

Ankara'da hafta boyunca görülecek yağışların gün içerisinde aralıklı olacağını ve etkisini kaybedeceğini belirten Yavuz, perşembe ve cuma günü özellikle Kızılcahamam gibi kuzey ilçelerde kar yağışı ihtimali olduğunu söyledi.

Yavuz, "Ankara'da hava sıcaklığı 18 derece iken sıcaklık hafta sonu 8 dereceye kadar düşecek. Gece sıcaklıklarının ise 4 dereceden eksi 2'ye kadar düşmesini bekliyoruz." dedi.

İstanbul'da dört gün boyunca yağış görüleceğini dile getiren Yavuz, sıcaklıkların gündüz 15-16 dereceden 10 dereceye, gece ise 8-10 dereceden 4 dereceye kadar ineceğini aktardı.

İzmir'de de dört gün boyunca aralıklarla yağış görüleceğini bildiren Yavuz, gündüz ve gece sıcaklıkların 7-8 derece kadar düşeceğini kaydetti.

Kaynak: AA