Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen ay ortalama sıcaklıklar Güney Ege kıyıları, Manisa Salihli, İzmir Ödemiş, Aydın Nazilli, Akdeniz Bölgesi'nin güneybatı kıyıları, Isparta, Eğirdir, Acıpayam, Kale ve Demre çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, Sivas Gemerek, Zara, Kayseri Pınarbaşı, Niğde Ulukışla, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Karabük, Bayburt, Çorum Osmancık, Erzurum Oltu, Giresun Şebinkarahisar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde, Batman, Diyarbakır Çermik, Şanlıurfa Viranşehir civarlarında mevsim normallerinin altında, yurdun diğer bölgelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Uzun yıllar mayıs ayı ortalama sıcaklığı 17,1 derece olurken, bu yılın mayıs ayı sıcaklığı 16,9 derece ile uzun yılların 0,2 derece altında kaldı.

Ortalama sıcaklıklar Ege Bölgesi'nin güney kıyıları, Manisa Salihli, İzmir Ödemiş ve Aydın Nazilli çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında ölçüldü. Mayıs ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 19 derece olan bölgede, bu yılın mayıs ayında ise 19,9 derece olarak kayıtlara geçti. Bölgede en düşük sıcaklık 2 dereceyle Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, en yüksek sıcaklık ise 38,5 dereceyle Muğla'nın Milas ilçesinde gerçekleşti. AA

Editör: Onur Yılmaz