İzlanda soğukları yurdun tamamında etkisini gösteriyor. Kış sezonuna keskin geçiş yapıldı. Hava sıcaklıkları hızla düşüşe geçerken, bazı illerde kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Ocak hava durumu raporunu yayınladı.

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava Manisa'da da etkisini hissettiriyor. Son raporlara göre Manisa merkezde kar yağışı beklenmiyor.

Soğuklarla birlikte Doğu Anadolu'nun birçok ilinde kar yağışı etkisini gösterdi. Birçok ilde hava sıcaklığı eksi değerlere ulaştı.

Kar yağışının bugün itibarıyla iç kesimlerde de etkisini göstermesi bekleniyor.  

Anadolu ve İç Anadolu bölgeleri başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı etkisini gösterecek.

33 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'nin hava tahminine göre Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sivas, Tokat, Amasya, Kayseri, Niğde, Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Karabük, Bolu ve Bilecik illeri için kar yağışı uyarısı yapıldı.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: Nuray Bozkurt