Manisa'da hasada devam... İyi bir sezon bekleniyor! Manisa'da hasada devam... İyi bir sezon bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Gündem Toplantısı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erkan, ihracatçılara yönelik reeskont kredilerinde yapılan düzenlemeleri paylaştı. Temmuz ayında 10 kat artışla 3 milyar liraya yükseltilen reeskont limitinin daha da artırılacağını belirten Erkan, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Erkan, reeskont kredisi kullanımında yüzde 30 ilave ihracat bedeli satış koşulunun kaldırıldığını ve reeskont kredi vadesi boyunca verilen döviz almama taahhüdünden, ithalat ödemeleri kapsamındaki döviz alımlarının istisna tutulduğunu söyledi. Ayrıca, YTAK (Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri) başta olmak üzere yatırım ve ihracat desteklerine yönelik yapılan çalışmalara da değindi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç ise yeni ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu yol haritasının kısa, orta ve uzun vadeli gereksinim ve hedefler konusunda rasyonel ve sağduyulu olduğunu vurguladı. Sıkılaştırıcı para politikası uygulamalarının ekonomik aktivite üzerindeki etkilerine dikkat çeken Ardıç, Merkez Bankası'nın mücadelesini desteklediklerini belirtti. Özellikle ihracatçı firmalara yönelik reeskont kredilerinde yapılan düzenlemelerin finansman maliyetini düşürme ve firma limitlerini artırma açısından olumlu bir uygulama olduğunu ifade etti. 

Kaynak: AA