Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Prof. Dr. Fatma Özkul, yeni Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olarak atandı.

İnternet kullanıcıları, Özkul’un kim olduğunu araştırmaya başladı. peki Prof. Dr. Fatma Özkul kimdir? Prof. Dr. Fatma Özkul kaç yaşında? İşte detaylar…

Önce BİM’e, Sonra Kampa! BİM 17 Mayıs İndirimli Aktüel Kataloğu: Stanley Termos, Aile Tipi Çadır, Güç İstasyonu... Önce BİM’e, Sonra Kampa! BİM 17 Mayıs İndirimli Aktüel Kataloğu: Stanley Termos, Aile Tipi Çadır, Güç İstasyonu...

Prof. Dr. Fatma Özkul Kimdir?

1978 yılında Elazığ'da doğan Prof. Dr. Fatma Özkul, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü tamamladı. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı'nda başarıyla tamamlayan Özkul, 2012 yılında Muhasebe Bilim Dalı'nda doçent unvanını, 2018 yılında ise profesör unvanını kazandı. 2007-2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevini sürdüren Özkul, akademik kariyerinin yanı sıra meslek yüksekokulu müdür yardımcılığı, sosyal bilimler enstitüsü müdür yardımcılığı ve lisansüstü eğitim enstitüsü müdürlüğü gibi çeşitli idari görevlerde bulundu.

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapan Özkul'un, muhasebe ve denetim alanlarında birçok akademik yayını bulunmaktadır. Ayrıca, "İşletmelerde Hile Riski Yönetimi", "Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları" kitaplarına ek olarak, 2023 yılında "yılın en iyi finans ve ekonomi kitabı ödülü"ne layık görülen "Kripto Varlıklar Muhasebesi" kitabının da yazarıdır.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik AŞ Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Özkul, halen Ziraat Finans ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Faiz Yüzde 42,50'ye Çıktı

Perşembe günü 2023 yılının son faiz kararını açıklayan Merkez Bankası, faizi 250 baz puan artırdı. Böylece politika faizi yüzde 40'tan yüzde 42,50'ye yükseltildi.

7 Ayda 3.400 Baz Puanlık Artış

Hafize Gaye Erkan'ın göreve geldiği haziran ayında faiz 650 baz puan artırılarak yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltilmişti. Temmuzda faiz 250 baz puan artışla yüzde 17,5'e, ağustosta 750 baz puan artışla yüzde 25'e, eylülde 500 baz puan artışla yüzde 30'a, ekim de ise 500 puan artışla yüzde 35'e, kasımda 500 baz puanlık artışla yüzde 40'a çıkmıştı. Aralık ayındaki 250 baz puanlık artışla 7 aylık süreçte 3.400 baz puanlık faiz artışına gidilmiş oldu.

Kaynak: Özkan ÇELİK