Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısını gerçekleştirdi.

Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 9'da sabit bıraktı. Ekonomistler de faizin sabit kalmasını bekliyordu.

BU YIL 5 PUAN İNDİRİM

Bu yıl faizde üst üste dört kez indirime giden Merkez Bankası, önceki toplantıda faiz indirim sürecinin sonlandırıldığını açıklamıştı.

Merkez, ağustos, eylül, ekim ve kasım toplantılarında toplam 5 puanlık indirim gerçekleştirdi. Politika faizi yüzde 14'ten yüzde 9'a çekildi. Politika faizi böylece Eylül 2020'den bu yana ilk kez tek haneye inmişti.

Para Politikası Kurulu'ndan alınan faiz kararına ilişkin açıklama yapıldı.

Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkilerinin yakından izlendiği belirtilen açıklamada, "Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerinde ayrışma artarak devam etmektedir. Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir. Ayrıca finansal piyasalar, artan durgunluk risklerine karşı faiz artışı yapan merkez bankalarının faiz artırım döngülerini yakında sonlandıracağını beklentilerine yansıtmaya başlamıştır" denildi.

Editör: Onur Yılmaz