Özgür Özel’den ‘Soma’ çıkışı: Dava görülmezse Türkiye’de normalleşme olmaz Özgür Özel’den ‘Soma’ çıkışı: Dava görülmezse Türkiye’de normalleşme olmaz

Yunusemre Belediye Başkanlığındaki değişim, çatışmalarının fitilini ateşledi. AK Partili eski belediye başkanı Mehmet Çerçi'nin, CHP'li Semih Balaban'ın iddialarına yanıt vermek için düzenlediği basın toplantısı, beklenmedik bir şekilde gergin anlara sahne oldu.

Toplantıda, Çerçi'nin makam odasındaki bazı eşyaları kendisinin aldığını açıklamasının ardından bir katılımcı, Çerçi'nin gelirini sorguladı. Çerçi, kendisinin aylık gelirini 100 bin TL, eşinin gelirini 50 bin TL ve belediyeden aldığı maaşı da 150 bin TL olarak belirtti.

Mehmet Çerçi'nin 'eşyalarımı alacağım' çıkışına Başkan Balaban'dan şok cevap! Mehmet Çerçi'nin 'eşyalarımı alacağım' çıkışına Başkan Balaban'dan şok cevap!

Aldığı cevaptan memnun olmayan ve kendini bir AK Partili Recep Tayyip Erdoğan aşığı ve esnaf olarak tanıtan katılımcı, belediyenin özel şirketlere kestiği faturalar ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdi ve tartışmanın fitilini ateşledi.

Çerçi, şahsın kim olduğunu sorgulayarak, gazeteci olmadığını ve provokasyon amacıyla geldiğini iddia etti. “Sen bir sabatörsün, bu arkadaşın niyeti başka. Sen gazeteci değilsin kardeşim. Çık dışarı.” İfadelerini kullanan Çerçi’nin ardından bu noktada bazı partililer, vatandaşı dışarı çıkarmak için girişimde bulundu ve toplantıda gergin anlar yaşandı. Sonunda, soru soran şahıs dışarı çıkarılırken bir başka partili ise koşarak peşinden takip etmek isteyince diğer partililer engel oldu.

Muhabir: Özkan ÇELİK