Tüm dünyanın gündemini meşgul eden su krizi noktasında su kaynaklarının korunması için büyük öneme sahip projeler bir bir hayata geçiyor. Bu kapsamda, Turgutlu’nun Kurudere Mahallesinde yaklaşık 5 kilometrelik ana hat çalışması tamamlandı. Mahallenin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için de 9 bin metrekarelik üstyapı işine başlandı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesini tamamlamasının ardından 154 Mahalle Projesine de tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan içme suyu hattı döşeme çalışmalarıyla eski hatlardan kaynaklı su kaçaklarının önüne geçilirken kanalizasyon hattı imalatlarıyla da daha sağlıklı bir çevre inşa ediliyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Turgutlu’nun Kurudere Mahallesinde de ana hat döşeme çalışmaları tamamlanırken parsel bağlantılarına geçildi. Mahallede daha sağlıklı bir görünüm için 9 bin metrekarelik üstyapı çalışmalarına da başlandı.

MUHTAR ÖZCAN ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Mahalle Muhtarı Selami Özcan, “İki dönemdir muhtarlık görevimi yapmaktayım. Altyapımız yapılmadan önce su sıkıntımız vardı. Kanalizasyon atıkları sorun oluşturuyordu. Şimdi nihayetinde altyapıya da kavuştuk. Üstyapı da tamamlanmak üzere. Bittiğinde çok güzel olacak. Bize bu yatırımı yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“CENGİZ BAŞKANIMA DA BU YAPILAN HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Mahalle sakinlerinden Muharrem Aslan, “Yapılan hizmetlerden memnunuz. Altyapı olmadan önce pis sular sokaklara akıyordu. Altyapı hizmete girdiği zaman çamurdan, pis sudan kurtulacağız inşallah. Parke işi de bittiği zaman köyümüzün görünümü çok güzel olacak. Cengiz Başkanıma da bu yapılan hizmetler için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

“ALTYAPIMIZ YAPILIYOR, ÇOK MEMNUNUZ”

Bir diğer mahalle sakini Mustafa Şentürk, “Kurudere’nin en yaşlılarındanım. Altyapımız yapılıyor. Çok memnunuz. Cengiz Başkana hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyor, hizmetlerin devamını diliyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: Zerrin Ağar