Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı

Başarılı bir şekilde çalıştırdığı tesislerde bugüne kadar 407 milyon metreküp atıksu arıtımı yapan MASKİ, Manisa’nın bereketli topraklarını korumak için çalışmalarına devam etti. Gediz ve Bakırçay Havzalarının korunması için çalışan MASKİ’den önce nüfusun yüzde 34’üne verilen atıksu arıtma hizmeti bugün yüzde 85’e çıkarıldı. 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın eşsiz doğasını korumak için yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, bugüne kadar kurum bünyesinde Manisa Merkez, Turgutlu, Soma, Alaşehir, Sarıgöl, Gördes ve Alaşehir Kavaklıdere mahallelerine atıksu arıtma tesisleri inşa edilerek faaliyete alındı. MASKİ kurulduktan sonra kuruma devrolunan 13 tesis yapılan bakım-onarım ve revizyon çalışmaları sonrasında yeniden çalışır duruma getirildi. MASKİ bünyesinde sadece atıksu arıtma tesislerine 672 milyon TL yatırım yapılırken 407 milyon metreküp evsel nitelikli atıksuyun arıtımı gerçekleştirildi. Yapılan yatırımlarla Manisa’nın geleceği koruma altına alınırken MASKİ’den önce nüfusun yüzde 34’üne verilen atıksu arıtma hizmeti bugün yüzde 85’e çıkarıldı. 

3 yeni tesis artık son aşamada

Selendi ve Demirci ilçe merkezleri ile Kırkağaç İlyaslar mahallesine kazandırılacak tesislerde artık son aşamaya gelindi. 

Atıksu arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak

Köprübaşı ilçesine de gerekli kredilerin sağlanmasının ardından atıksu arıtma tesisi inşa edecek olan MASKİ’nin bu yatırımıyla tesis olmayan ilçe merkezi kalmayacak. Dünya Bankası Kredisi kapsamında da Manisa’nın en büyük mahallesi olan Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye’ye de atıksu arıtma tesisi inşa edilecek.

“Bereketli topraklarımızı korumak için çalışmaya, projeler üretmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gediz ve Bakırçay Nehirlerinin kurtarılması noktasında göreve geldiği ilk günden itibaren önemli adımlar attıklarını belirterek, “Sadece bugünü düşünerek adım atsaydık Manisa’mıza böylesine önemli tesisler kazandıramazdık. Şehrimizi bütünüyle daha sağlıklı yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Tesislerimizde arıttığımız su içme suyu berraklığında. Bu arıtılmış suyu da bereketli topraklarımıza deşarj ediyoruz. Bereketli topraklarımızı korumak için çalışmaya, projeler üretmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Almıla Nur Berilğen