Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesi Keçiliköy Mahallesi'nde yeni bir huzurevi inşa edecek. Proje, mevcut huzurevi binasının kullanım ve kapasite açısından yetersiz kalması nedeniyle planlandı.

Yaklaşık 10 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak tesis, toplam 138 kişilik kapasiteyle hizmet verecek. Huzurevinde 90 tek kişilik oda, 16 çift kişilik oda ve özel bakım ihtiyacı bulunan vatandaşlar için 4 adet dört kişilik bakım odası bulunacak.
Sosyal alanlar da yer alacak
Projede yalnızca konaklama alanları değil, yaşlı bireylerin günlük yaşamını destekleyecek sosyal donatılar da yer alacak. Tesiste spor salonu, hobi atölyesi, berber, kuaför, kafe, konferans salonu ile açık ve kapalı dinlenme alanlarının yapılması planlanıyor.
Uygulama projeleri hazırlanıyor
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeni huzurevinin uygulama projeleri tamamlandıktan sonra yapım süreci başlatılacak. Projenin, mevcut huzurevi kapasitesini artırması ve yaşlı bakım hizmetlerine katkı sağlaması hedefleniyor.





